19.01.2007 14:10
В пятницу, 19 января, в адрес редакции From-UA поступило сообщение от пресс-службы прокуратуры Днепропетровской области. Приводим текст сообщения полностью, на языке оригинала:

"ПРОКУРАТУРА УКРАЇНИ
ПРОКУРАТУРА ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
49041, м. Дніпропетровськ, пр.К.Маркса,38
15 / 06 від 19 січня 2007 року

Повідомлення для ЗМІ

11 січня 2007 року на Інтернет виданні „From-ua.com” оприлюднено статтю Антона Бельського під назвою „Криворожская прокуратура крышует киллеров”, про нібито чинення прокуратурою Криворізького району усіляких перешкод міліції, яка проводить розслідування замаху на вбивство громадянина Біндера, яке сталося 30 жовтня 2006 року.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області уповноважена заявити, що дана інформація заснована на суб’єктивних, абсолютно не перевірених домислах та не відповідає дійсності.

Так, 01 листопада 2006 року прокуратурою Криворізького району порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство громадянина Біндера за ч.1 ст. 15 та ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Особи, підозрювані у скоєні цього злочину затримані та за поданням прокуратури, обоє заарештовані судом. Для проведення досудового слідства кримінальну справу передано у прокуратуру Центрально-Міського району м. Кривого Рогу. Наразі активно проводиться слідство, після закінчення якого справу буде направлено до суду для розгляду по суті.

Залишається питання: яку мету переслідував автор? Чи це був його непрофесіоналізм у журналістській справі чи безглузде бажання настроїти один проти одного два відомства на чиєсь настільки привабливе „прохання”, від якого неможливо було відмовитися?

Враховуючи вищевказане, вимагаємо спростування опублікованої інформації.

Прес-служба прокуратури області
371-00-88"