23.01.2007 15:20
«Помаранчеве» беззаконня підкорює нові вершини. Про це заявив сьогодні журналістам заступник Голови СДПУ(о) Ігор Шурма, коментуючи рішення Мукачівського міськрайонного суду, який заборонив Олександру Морозу підписувати прийнятий Верховною Радою Закон про Кабмін, передає прес-служба партії.

«Економічне рейдерство, яке набуло системного характеру після приходу до влади Віктора Ющенка, зараз перекинулось і на політичне життя країни. Виявляється, що будь-який суд може приймати рішення, які блокують нормальний законотворчий процес. Здається цього разу пан Балога дещо перестарався, хоча мені здається Ющенку подобається, коли його так підставляють підлеглі», — говорить Шурма.

«Але «справа Мороза» демонструє, що беззаконня «помаранчевим» ніколи не буває досить. Це добре продемонстрував Мукачівський суд, який прийняв рішення, не на базі якоїсь протиправної на думку судді дії громадянина Мороза, а спираючись лише на його наміри, до речі, які прописані у Конституції», — впевнений Ігор Шурма.

«Одним із головних принципів справедливого суду у всьому світі є те, що судити людину можна лише за її дії. Цей принцип сьогодні порушено. Такий прецедент може привести до того, що якийсь «гарбузівський» районний суд притягне до відповідальності самого президента за його деякі наміри», — додав він.

«Безумовно, не випадково, що рішення виніс саме Мукачівський суд. Складається враження, що у Мукачевому, в якому будь-яка структура фактично підкорена керівнику Секретаріату Президента, і яке вже давно звуть «Барвостаном», не залишилось ані права, ані закону, а є тільки воля Барвабаші. А якщо взяти до уваги, що керівник Балоги другий рік поспіль «топче» Конституцію, немає нічого дивного, що його підлеглі беруть з нього приклад, і намагаються діяти подібним чином », — підкреслив Ігор Шурма.