Хто збирається ліквідувати Балогу та Луценка
16.05.2007 13:35
...СДПУ(о), журналісти повідомляють, що 26 квітня (дата другого указу Ющенка про розпуск ВР) було розпочато реалізацію плану з фізичного усунення глави секретаріату Президента Віктора Балоги та лідера «Народної самооборони» Юрія Луценка. Цей поiнформований сайт стверджує, що ще протягом березня-квітня вже кілька разів надходили сигнали про можливі замахи на Балогу та його тодішнього першого заступника (нині - міністра закордонних справ) Арсенія Яценюка.

Щоправда, це були лише сигнали у формі рекомендацій у перехоплених аналітичних записках. Тепер усе значно серйозніше. «Реальна політика», посилаючись на перевірене джерело, стверджує, що план фізичного знищення Балоги був актуалізований саме після першого розпуску парламенту Президентом 2 квітня. Нібито один політик, дуже подібний до Віктора Януковича, розмовляв із чоловіком, дуже схожим на Андрія Клюєва. Серед небагатьох цензурних слів фігурували прізвища Балоги i Луценка, а також пролунала фраза: «Другого выхода не вижу. Вызывай Шувалова».

Відомий «чорний політтехнолог», росіянин Ігор Шувалов, який відзначився брудними методами під час президентських виборів - 2004, дійсно з'явився в Україні у квітні. Навіть дав кілька інтерв'ю українським ЗМІ, де з цинізмом i відвертістю говорив про минулу президентську кампанію, про «темники», про те, що зараз він консультує Прем'єр-міністра Януковича. Мовляв, він брав участь у підготовці прес-конференції Януковича. Але джерело стверджує, що усі ці публічні одкровення Шувалова - не що інше, як димова завіса дуже жорстокого сценарію, ключовою фігурою якого є саме він.

Джерело «Реальної політики» стверджує, що Шувалов приїхав в Україну аж ніяк не допомагати проводити прес-конференції (таких фахівців навколо Прем'єра вистачає) - він ніби має привезти до Києва чотирьох російських кілерів. Профі підібрані у різних містах Росії, один із них буцімто є уродженцем Нальчика, а ще один - Череповця.

Джерело каже, що замовником двох замахів на відомих політиків є людина з голосом, схожим на голос Андрія Клюєва. Це при тому, що ходило чимало чуток про непоганi стосунки Луценка та Клюєва. Водночас відомою є й співпраця нинішнього віце-прем'єра Андрія Клюєва та Ігоря Шувалова - ще в жовтні 2004 року під час відомого побиття мирних демонстрантів під будівлею ЦВК. Ідея відволікти увагу опозиційних депутатів від засідання Центрвиборчкому цим побиттям нібито належала саме Шувалову, а за реалізацію відповідав брат Андрія Клюєва Сергій. І такий факт ще два роки тому підтверджували в МВС. Та й затримані нападники називали це відоме прізвище.

Джерело «Реальної політики» не знає конкретних деталей плану замаху на Луценка, але щодо Балоги стверджує, що він за «сценарієм» має впасти жертвою «закарпатських розборок». «Мокруху» вішатимуть на міського голову Ужгорода Сергія Ратушняка, давнього опонента Балоги. Навіть збираються залучити до операції близьку до Ратушняка особу - колишнього ветерана-»афганця», якого для переконливості збираються ліквідувати на місці вбивства. Навіть компромат на Ратушняка нібито вже готовий - п'ять приватних розмов мера із «афганцем», де він необережно говорить про необхідність «замочити» опонента.

Ймовірно, що самому пановi Балозі вже відомо про ці сценарії. Принаймні в аналітичній записці одного з близьких до голови секретаріату «центрів» наводяться рекомендації щодо «запобігання вчиненню силових дій аж до фізичного знищення В. Балоги, Ю. Тимошенко, Ю. Луценка».
Богдан Переяславець
«Україна Молода»