Корупціонери з БЮТ Бондарєв і Сінгаєвський мають бути виключені зі списків Об’єднаної опозиції
19.07.2012 17:13
...кандидатів в народні депутати від Об'єднаної опозиції імені Костянтина Бондарєва, який очолив Київський обласний штаб від опозиції і включений до списку 50-ти кандидатів в народні депутати від Об’єднаної опозиції.

Це прізвище дискредитує всі добрі наміри і дії опозиційних сил, викликають не довіру і відторгнення людей. Наведемо тільки окремі факти “великого шляху” так званого “опозиціонера” Костянтина Бондарєва.

Основний бізнес Костянтина Бондарєва розпочався у 2000-2004 роках через організацію фіктивного експорту лінз для окулярів з Ізюмського оптико-механічного заводу, що на Харьківщині у Гонконг, по завищеним цінам на мільярд гривень. В результаті утворювався фіктивний ПДВ на сотні мільйонів гривень для повернення. Зокрема цей ПДВ згортався (акциз з продажу горілки в бюджет не платився, а повертався по кримінальним схемам, як фіктивний ПДВ) по заліку з акцизом, який потрібно було сплачувати за випуск на заводі Костянтина Бондарєва у смт. Іванків горілки «Бондарьов». Відповідно акциз не платився.

Суми фіктивного ПДВ зараховувалися через горілчані та інші схеми, а фіктивний ПДВ «відмивався» через банк «Велес».

У 2003-2004 роках органами були відкриті кримінальні справи на сотні мільйонів по несплаті податків. У 2004 році Микола Азаров ініціював перевірку вказаної схеми. Державний комітет фінансового моніторингу повністю виявив згадану схему і в результаті перевірки було виявлено 1 мільярд гривень фіктивного експорту лінз. Саме тоді з метою закриття карних справ Костянтин Бондарєв пішов у політику і став заступником Київської обласної організації СПУ (О.Мороз). Карні справи закрили.

Але тема, що особливо цікавить Костянтина Бондарєва, це рейдерське захоплення земель у Вишгородському та Іванківському районах Київської області.

Найбільш скандальною є справа захоплення дитячої спортивної бази олімпійського резерву з греблі та парусного спорту у місті Вишгород, якій належало майже 10 га землі на Дніпрі. Дітей та тренерів просто повикидали з бази, а «вивільнені» гектари землі Костянтин Бондарєв оформив на свою фірму. На місті дитячої спортивно бази Костянтин Бондарєв побудував котеджі, плаваючі сауни, які здаються в оренду. Має на цій території і власний будинок. А в цей час тренера та діти оббивають пороги держорганів намагаючись повернути свою тренувальну базу.
Як вже згадувалось вище Костянтин Бондарєв має власний горілчаний завод у смт. Іванків, який до 2006 року випускав горілку «Бондарьов» без сплати акцизу та інших податків, які заліковувались по схемам фіктивного експорту. Пізніше, випускав «ліву» горілку, яка періодично роздавалась виборцям.

Зазначені податкові схеми по відмиванню коштів, а також схеми так званого фінансового транзиту та переводу безготівкових грошей у готівку, проводяться через банк Костянтина Бондарєва «Велес», який діє у схемі «відмивки» коштів, зароблених нелегальним шляхом. Власне і сам офіс Костянтина Бондарєва знаходиться у приміщенні банку «Велес».

Бізнес партнер Костянтина Бондарєва Олександр Сінгаєвський у свій час займався корупційними схемами «оптимізації податків» та виведенням грошей в тіньовий обіг у «Легбанку» разом з оточенням Юрія Кравченка (Міністр внутрішніх справ України), а згодом перейшов у банк «Велес», де зараз займається все тими ж незаконними операціями. До речі, про це була опублікована інформація в газеті «Дзеркало тижня» у 2009 році.

Сьогодні Олександр Сінгаєвський – Голова наглядової ради банку «Велес», кандидат в народні депутати від об’єднаної опозиції по мажоритарному окрузі в Черкаській області.

Враховуючи всі вище викладені факти вважаю, що керівництво Об’єднаної опозиції, має бути послідовним у своїх заявах і виключити Костянтина Бондарєва та Олександра Сінгаєвського зі списку Об’єднаної опозиції.
Ярослав Годунок заступник керівника Київського обласного штабу Української Народної партії