Жінкам та дівчатам читати обов'язково!
07.02.2017 19:00

Ви можете подумати, що це чергова "замануха" від Скиталінської, але ось результати серйозного дослідження. Малорухливий спосіб життя пов'язаний з ПРИСКОРЕНИМ СТАРІННЯМ клітин.

Біологічний вік клітин нашого організму пов'язаний з фізичною активністю. До такого висновку прийшли вчені, які обстежили літніх жінок, які проводили в сидячому положенні понад 10 годин щодня. Виявилося, що ЇХ КЛІТИНИ НА 8 РОКІВ "СТАРШІ", НІЖ КЛІТИНИ ЖІНОК ТАКОГО Ж ВІКУ, АЛЕ ЯКІ ЩОДНЯ БАГАТО РУХАЮТЬСЯ.

Дослідження було проведено групою вчених з University of California, San Diego, результати роботи опубліковані у виданні American Journal of Epidemiology.

Дослідники виявили, що У ЖІНОК, ЯКІ СИДЯТЬ ПОНАД 10 ГОД В ДЕНЬ І АКТИВНО НЕ РУХАЮТЬСЯ ХОЧА Б 40 (!) ХВИЛИН ЩОДНЯ, ДОВЖИНА ТЕЛОМЕР МЕНША.

Теломери - це утворення на кінцях хромосом (по аналогії з кінчиками на шнурівках), які захищають їх і відіграють важливу роль в процесах поділу клітини.

У процесі старіння організму теломери вкорочуються, але швидкість, з якою це відбувається, неоднакова у різних людей. Прискорити цей процес можуть різні фактори, наприклад ожиріння або куріння.

Скорочення теломер пов'язане з розвитком серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та важких форм раку.

"У нашому дослідженні було показано, що ЧЕРЕЗ МАЛОРУХЛИВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ КЛІТИНИ СТАРІЮТЬ ШВИДШЕ.

Хронологічний вік не завжди відповідає біологічному.

Вчені вважають, що вони стали першими, хто об'єктивно виміряв вплив малорухливого способу життя і фізичної активності на біомаркери старіння.

У роботі були використані дані приблизно 1500 жінок, віком від 64 до 95 років. Вибірка підбиралася з числа учасниць більшого дослідження Women's Health Initiative. Ця масштабна і тривала робота була присвячена вивченню причин розвитку хронічних захворювань у жінок в постменопаузі.

Для збору даних в рамках нового дослідження використовувалися опитувальники. Крім того, всі учасниці протягом семи днів і ночей носили акселерометр, прилад, який реєстрував фізичну активність жінок.

"Ми виявили, що теломери жінки, які більшу частину дня проводять в сидячому положенні, виявляються коротшими, ніж теломери тих, хто займається хоча б півгодини в день, як написано в національних рекомендаціях", - кажуть вчені.

Люди повинні мати більше о інформації про користь фізичної активності, ПОКИ ВОНИ МОЛОДІ.

ТРЕНУВАТИСЯ ПОТРІБНО ЩОДНЯ І В БУДЬ-ЯКОМУ ВІЦІ, і коли ми ще молоді, і тоді, коли ми стаємо старшими, і в 80 років.

Тому: ходьба спокійна, швидка, біг, стрибки, танці, йога, велосипед, перетягування каната, скакалка, аеробіка, фітнес, все-все-все, де рухаються руки, ноги, пальці, плечі, прес і все-все-все!!!

Нехай наші теломери будуть якомога довшими!

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.