За які кошти живе Соня Кошкіна – замовні матеріали, рейдерство та політична продажність
08.08.2017 16:14

Інсайдер у Державній податковій службі надав журналістам дані про доходи шеф-редактора видання «Лівий берег» Соні Кошкіної – в миру Василенко Ксенії Микитівни за останні п’ять років.

Яким же було наше здивування, коли ми там не побачити заробітних плат з сімома нулями.

Загальна сума доходу за п’ять років склала 110.282 гривні, тобто 1838 гривень на місяць.

А от як живе Соня Кошкіна насправді і чи тільки за зарплатню, читайте далі.

Чи може собі дозволити український журналіст, навіть найуспішніший, витратити на сумку майже 95 тисяч гривень? Звичайний – ні, а от Соня Кошкіна – запросто. Саме її в середині червня сфотографували із сумочкою від «Chanel» з колекції весна-літо 2016 вартістю 3300 євро на відкритті виставки у PinchukArtCenter.

Соня Кошкіна на відкритті виставки «Крихкий стан» у PinchukArtCenter

Однак такі розкоші скоріше відповідають рівню життя топ-політика, а не журналіста. Кошкіна їздить на Лексусі, живе в історичному центрі Києва та обідає в найдорожчих ресторанах столиці. Фото із сумочкою Chanel є ще одним доказом того, що шеф-редактор «Лівого берегу» Соня Кошкіна живе на широку ногу та виконує «заказняки».

Не те, щоб ми заздрили, проте нам стало цікаво – звідки гроші?

Середній дохід журналістки з сумкою «Chanel» за 95 000 гривень складає 5400 гривень в квартал, тобто 1800 гривень на місяць. Принаймні саме такі цифри фігурують у даних Податкової за 2016 рік. Цікаво, скажіть?

А далі – ще цікавіше. У тому ж таки 2016 році Соня Кошкіна купила собі машиномісце поблизу Львівської площі на 16,8 м кв. Ціна такої «квартирки» для Лексуса пані Кошкіної не менше 30 000 дол.

Саме таку ціну журналістам озвучив продавець гаражу за адресою Бульварно-Кудрявська, 11 В. А це за нинішнім курсом складає 780 000 гривень або приблизно 35 років заробітної плати, які за документами отримує Соня Кошкіна, при чому відмовляючись від харчування, одягу та не оплачуючи бензин автівки.

2016 рік став для журналістки Кошкіної вкрай вдалим, адже того ж року вона придбала квартиру на Львівській площі. За документами, квартира належить мамі журналістки. За даними агенцій нерухомості 3-х кімнатна квартира у будинку за адресою Бульварно-Кудрявська, 7 Б вартує 190 000 доларів, або майже 5 млн. гривень (!!!). А середній розмір комуналки в такій квартирі 2000-2500 грн.

Нагадаємо ще раз: Соня Кошкіна за даними Податкової заробляє не більше середньостатистичного вчителя у школі.

А ще пані журналістка їздить на яскраво червоному Лексусі 2014 року та мало не щодня обідає у ресторанах «Тургенєф» та «Три вилки», де середній чек за обід складає близько 1000 гривень без напоїв. І все це вона примудряється робити із зарплатою у 1800 гривень на місяць?

А ще можна згадати участь у запливі у Франції в червні та через Босфор у липні. За все це має платити учасник дійства – тобто Соня Кошкіна. А це переліт в обидва боки, готель на декілька днів, харчування. Виходить загальний рахунок не менше 3000 доларів за кожну акцію.

Постає логічне питання – хто платить за ці радощі життя? Можливо заможний чоловік? А ні, журналістка незаміжня, принаймні зараз. Можливо багаті батьки? Теж не сходиться, адже батько Соні Кошкіної викладач в Інституті, а мама теж не працює на високооплачуваних роботах.

Залишається або хабарі у дуже тугих конвертах, або ж заможний покровитель. Принаймні репутація у Соні Кошкіної в журналістських кругах натякає на те, що гроші вона дуже любить, особливо у валюті зеленого кольору.

Варто згадати і останній матеріал про вимагання хабаря в 50 тис. доларів. “Соня Кошкіна – рейдер та здирник: за що журналістка запросила 50 000 доларів”.

Виходячи з вищенаписаного видно, що Кошкіна – професійний здирник та барига.