Новий бізнес Насірова: екс-глава ДФС фінансує медіа-проект Бродського
19.01.2018 12:17

Майже звільнений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров почав співробітництво з колишнім головою Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Михайлом Бродським. За словами джерела, ознайомленого із ситуацією на медіа-ринку, Роман Насіров почав активно фінансувати онлайн-проект Бродського "Обоз TV".

Інтернет-телеканал "Обоз TV" є продуктом сайту "Обозреватель". У липні 2017 року він отримав ліцензію на цілодобове супутникове телемовлення.

За словами генерального продюсера проекту Андрекса Селіванова, "Обоз TV" буде соціально орієнтованим телеканалом. "Телеканал має намір зайняти саме соціальну нішу. Наше завдання – допомогти людям в нелегкі часи знайти спосіб вирішення їх проблем", зазначив Селіванов. За його словами, двигуном популярності телеканалу повинні стати соціально-орієнтовані шоу, які будуть зніматися у власному павільйоні.

Сайт "Обозреватель", як і інші медійні проекти, які з нього вийшли, належать родині екс-голови Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Михайла Бродського.

ТОВ "Золота середина", яке зверталось до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення із заявою про видачу ліцензії на супутникове мовлення з логотипом "Обоз TV", належить дружині та синам Бродського.

Світлана та Юрій Бродські також є засновниками ТОВ "Індівіжн", основним видом діяльності якого є телебачення та радіо.

.

Лояльне медіа екс-голові ДФС Насірову вкрай потрібне, оскільки кримінальна справа проти нього все ще висить домокловим мечем, а відмовлятися від політичного майбутнього чиновник не планує.

Цікавим також є і те, що гроші, які Насіров вкладає в "Обоз TV", за словами джерела, мають безпосереднє відношення до кримінальної справи проти нього. "Гроші, за які Насіров хоче купити медіа Бродського взяті з відкатів, що платив Онищенко. (Олександр Онищенко, - біглий екс-нардеп від групи "Воля народу". Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Онищенка, особисто прийняв низку незаконних рішень про розстрочку податкового боргу та зобов'язань трьом ТОВ. Ці рішення були прийняті ним при відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що завдало державі збитків в розмірі близько 2 млрд грн. – ред.). Як би Насіров не відговорювався від співпраці з конярем, але гроші від нього він все ж таки отримував", – заявило джерело.

Насірова та Бродського пов’язують давні зв’язки. Зокрема гучна справа щодо заправок "БРСМ-Нафта". ЗМІ багато писали про те, що пряме відношення до АЗС має колишній міністр часів Януковича Едуард Ставицький, який нині мешкає в Ізраїлі. Половина компанії раніше була записана на тещу екс-міністра Валентину Ушакову, проте згодом все заховали в офшори.

З листопада 2016 року керівником ТОВ "БРСМ-Нафта" несподівано став брат Михайла Бродського – Євген.

За збігом обставин саме в цей час Роман Насіров, керуючи ДФС, активно закривав АЗС компанії. "З початку листопада ДФС наклала арешт на 60 АЗС та нафтобазу мережі АЗС "БРСМ-Нафта", – повідомляв директор департаменту стратегічного маркетингу мережі АЗС Олександр на прес-конференції у листопаді 2016 року. – З початку листопада сумарно було зупинено близько 60 АЗС з більш ніж 180 заправок під брендом "БРСМ-Нафта".

А вже в грудні 2016 року народний депутат Дмитро Добродомов заявив про рейдерське захоплення Насіровим автозаправок "БРСМ-Нафта". "Генпрокуратура хоч звернула увагу на те, що в її пікетували працівники автозаправних станцій "БРСМ"? ДФС зараз повністю паралізувала роботу компанії, хоча "БРСМ" на сьогоднішній день є однією з найпотужніших мереж АЗС в Україні... Чому ДФС не дає людям працювати? За цим чітко стоїть ДФС і плювати Насірову на всі приписи. Відбувається рейдерська атака", – заявляв Добродомов.

Згодом нападки Насірова на АЗС "БРСМ-Нафта" зупинились і пов’язувати це можна якраз з тим, що керівником компанії був призначений брат Бродського.

Здогадки про те, що Насіров та Бродський співпрацювали в тому числі і у справі АЗС, підтверджується у матеріалі видання "Цензор.нет" за березень 2017 року.

"В прессе писали о том, что в разные периоды Ставицкий делился долей в "БРСМ" с разными людьми с целью защиты бизнеса….При этом, доля Ставицкого – не размывалась. Доказать этот тезис – сложно в силу разных причин. Но вот интересный факт – совсем недавно в руководство "БРСМ-Нафта" и связанной с ней фирмой "Нафтазахид" вошел Евгений Бродский, брат бизнесмена Михаила Бродского. По слухам, Ставицкий решил "поделиться" бизнесом, чтобы через связи Бродского-старшего выйти на экс-главу ГФС Романа Насирова и "решить вопрос" штрафных санкций, начисленных в связи с неуплатой налогов. Эдуард Анатолиевич даже был готов внести заставу в 100 млн грн за экс-чиновника в обмен на то, что налоговая закроет глаза на махинации "БРСМ", – пише видання.

Враховуючи, що про "БРСМ-Нафта" у ДФС давно забули, Бродському таки вдалося знайти спільну мову з Насіровим.

Саме тому зараз, коли допомога знадобилась вже самому Насірову, Бродський і погодився на співробітництво у медіа-бізнесі. Отже фінансування екс-головою ДФС проекту "Обоз TV" має під собою ґрунтовні підтвердження.