Екс-главу Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна вигнали з «Паруса»
04.09.2018 15:42

Колишнього главу Адміністрації Президента України, народного депутата від «Опозиційного блоку» Cергія Льовочкіна вигнали з офісу в бізнес-центрі «Парус». Про це повідомило джерело, наближене до нового керівництва будівлі.

Відомо, що Льовочкін орендував офіс у «Парусі» на 19-у поверсі досить тривалий час, однак новий господар, який змінився в бізнес-центрі на початку літа 2018 року, поставив для народного депутата досить жорсткі умови.

«Льовочкіну було сказано, що або він погоджується на новий контракт, або нехай збирає свої речі. Він, мабуть, подумав, що це несерйозно і просто не реагував на пропозиції. В результаті кілька тижнів тому доступ до 19-го поверху для Льовочкіна був заблокований, а його електронні ключі перестали діяти. Йому навіть не повернули речі і документи, які зберігалися в його офісі», – розповідає джерело.

Зазначимо, що спочатку БЦ «Парус» належав відомому забудовнику Вагіфу Алієву (ТЦ Lavina, БЦ Senator, «Мандарин» та ін.). Однак в 2007-му він продав частку Дмитру Фірташу. Додамо, що у 2016 році Алієв знову викупив 50% «Паруса» у Фірташа. А в червні 2018 року стало відомо, що Вагіф Алієв продав бізнес-центр депутату Верховної Ради Вадиму Столару. Столара вважають дуже близьким до мера Києва Віталія Кличка і часто його називають «тіньовим» міським головою.

В історії з вигнанням Льовочкіна з «Паруса» є ще один цікавий момент. На 15 поверсі цього БЦ розташований офіс іншого представника «Опозиційного блоку» – Бориса Колесникова, який є близьким товаришем найбагатшої людини України Ріната Ахметова. За наявними даними, Колесников, який останнім часом був на ножах з Льовочкіним, продовжує орендувати офіс у «Парусі».

Також нагадаємо, що проблеми з офісом не єдине, з чим зіткнувся Сергій Льовочкін за останній час. У французькій Ніцці в лютому цього року були заарештовані дві вілли, які належать йому та його сестрі. Йдеться про маєток, розташований в елітному районі Сен-Жан-Кап-Ферра за адресою 56 Boulevard du General de Gaulle. Його вартість оцінена в 40 млн. євро. А також про маєток, розташований за адресою 54 Boulevard du General de Gaulle. Його вартість оцінена в 10 млн. євро. Навесні Апеляційний суд Франції залишив їх під арештом.

Примітно, що спочатку Льовочкін заявляв, що не володіє нерухомістю в Ніцці. Хоча після серії публікацій журналістських розслідувань, підкріплених документами, все ж змушений був визнати той факт, що обома віллами володіє він з сестрою Юлією Льовочкіною. Більш того, в останній електронній декларації Сергія Льовочкіна вказується, що він володіє одним особняком в Сен-Жан-Кап-Ферра, а також має право користуватися сусіднім будинком, який офіційно належить його сестрі.

«Масла у вогонь» навколо персони Сергія Льовочкіна також підлила справа Пола Манафорта, колишнього політтехнолога Дональда Трампа і біглого президента України Віктора Януковича. В кінці серпня в американському суді було опубліковано лист Манафорта, адресований Льовочкіну. У листі опальний політтехнолог виставляє рахунок на оплату послуг з лобіювання інтересів колишнього президента України Віктора Януковича за травень в розмірі майже 4,5 млн доларів. При цьому він пише: «Будь ласка, не розчаровує мене, і не надсилай частинами. Мені потрібно все зараз. Обіцяю, що не буду турбувати тебе певний час, якщо ти заплатиш повну суму».

Нагадаємо, Сергій Льовочкін – нині народний депутат України від «Опозиційного блоку», був головою Адміністрації Президента Віктора Януковича до трагічних подій на Майдані, які призвели до численних людських жертв.

Додамо, що в «Опозиційному блоці» вкрай незадоволені тим, що проблеми Сергія Льовочкіна стають надбанням громадськості. Тим більше, що до парламентських виборів, на яких «Опоблок» розраховує взяти не менше 10% голосів, залишається лише рік. І історії, які компрометують представників партії, дуже нервують «бенефіціарів» цієї політичної сили. Можливо, саме це є причиною того, що Сергій Льовочкін для підтримки власної політичної ваги продовжує вкладати гроші в альтернативні політичні проекти, як наприклад в партію екс-глави СБУ Валентина Наливайченка «Справедливість».