Історія про те, як Коля-Мусор в депутати балотувався
16.07.2019 15:55

Ця історія розпочалася в далекому 1979 року, коли в смт Аргаяш Аргаяшського району Челябінської області Російської Федерації народився майбутній кандидат в народні депутати по броварському виборчому округу №97 від партії «Слуга народу» Галушко Микола Леонідович.

Можливо хлопчик Коля, так і залишився на завжди на своїй батьківщині Росії якби його батька Леоніда Миколайовича по міліцейській лінії не закинули до України.

А тут вже міліцейська кар’єра батька пішла вгору. Він дослужився до керівника обласного УБОЗу, що згодом дозволило відкрити успішний бізнес у вигляді добровільно-примусової охоронної фірми на Київщини під назвою Галід.

А згодом батьків бізнес перейшов і Колі.

Тому кар’єра Колі-Мусора, а таке прізвисько він отримав ще в школі, коли прикривався татком міліціонером, була запрограмована з дитинства.

В 2001 закінчив Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство». До 2006 р. працював в УБОЗ ГУ МВС в Київській області. Пішов, так би мовити, шляхом батька. Але не зовсім. Бо маючи такого батька, можна не особливо дбати про честь мундира і багато чого собі дозволяти. Тато ж завжди «прикриє», як у цьому випадку:

(Фото з особової справи)

Проте надовго в міліції молодий Галушко не затримався. Контакти в правоохоронних структурах були налагоджені, а батьків бізнес вимагав безпосередньої присутності та й вже важко було пояснювати, зростаючі мажорні витрати міліцейською зарплатою.

І тут розпочинається історія з Галідом. Галід – це родинний бізнес – засновники більшості фірм групи «Галід» — батько Леонід Миколайович Галушко, Микола та його сестра Олеся.

В професійному середовищі панує думка, що Галід тісно співпрацює з криміналом. Кошмарять приватний сектор щоб ставили будинки на охорону. Також залишилися тісні зв’язки з правоохоронцями –ті змушують звертатися за охоронними послугами до Галіда, легалізуючи таким чином ментівський «дах».
Неодноразово помічені у віджимі чужих земельних ділянок і недобудов, ще з початку 2000-х.

Але не Галідом єдиним. Бізнес має розвиватися. З 2017 р. поряд з посадою директора ПП ГАЛІД, Микола Галушко паралельно рахується радником директора ДП спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт».

Проте лікеро-горілчана тема в житті Колі-Мусора займає значно більше місця. Адже якщо в бізнесі та навіть політичній кар’єрі все складається успішно, то з особистим життям – щось пішло не так.

В 2011-му одружився.

В 2012-му народилася донька Дарина

Втім, подружнє життя не склалося. За чутками Микола регулярно гуляв на ліво, пиячив та бив свою дружину Тетяну. З липня 2016-го року живуть окремо, в 2017-му офіційно оформили розлучення (Рішення Броварського міськрайонного суду від 19.05.2017. Справа № 361/1235/17).

Але найцікавіше в історії з Колею-Мусором – це все таки не сам Коля, він нічим не відрізняється за способом свого життя, кар’єрою від інших хлопчиків-мажорів. І депутатство з такою біографією є абсолютно логічним для продовження мажорного життя.

Цікаво, вам напевно буде знати, як формувалась свідомість майбутнього «слуги народу».

Батько Леонід Галушко, незважаючи на переїзд до України, про справжніх друзів та співвітчизників ніколи не забував. Загострилася ностальгія у старшого Галушка з початком російсько-української війни.

У 2018-му Леонід Галушко навіть відвідував РФ – їздив в Омськ на 40-річчя випуску Омської академії МВС:

Леонід Галушко не приховує своїх проросійських поглядів:

Батько є членом елітного кооперативу «Лісове озеро» в Рожівці. Отримав землю в 2016-му:

Серед учасників елітного кооперативу чимало цікавих персонажів. Зокрема:

  • дружина Президента ХК «Київмісбкбуд» Михайла Голиці Валентина.

  • Ольга Негрич – донька вищезгаданого Голиці.

  • В’ячеслав Непоп – скандальний забудовник, заступник голови КМДА.
    (детальніше про трикутник «Голиця-Непоп-Негрич тут).

  • Тарасюк Юрій Васильович — заступник директора з правових питань у Непопівського «Житлоінвестбуд-УКБ»

  • мама Руслана Сольвара Марія Сольвар. Скромна вчителька, власниця декількох об’єктів елітної нерухомості.

  • Ірина Кожушок – дружина Василя Куйбіди (колишній міський голова Львова, міністр регіонального розвитку та будівництва, екс-народний депутат, а тепер президент Національної академії державного управління. Очільник Народного руху України).

  • Хамідуліна Ганна Вячеславівна, дружина Миколи Слєсарєва – до кінця 2017-го заступник начальника управління захисту економіки Нацполіції в Київській області.

Місцеві мешканці постійно скаржаться що учасники кооперативу захопили озеро, перекрили прохід до нього громадянам. Територія під охороною, охорона веде себе досить агресивно. Ну в цих питаннях Коля-Мусор професіонал.

І що тут залишається сказати, достойні люди прагнуть представляти Бровари у Верховній Раді. І мотивацію Колі-Мусора, я цілком розумію, батьківський охоронний бізнес має розширятися та виходити за межі Київщини. Треба рости, захоплювати нові області, пускати щупальці в нові галузі. Це бізнес, лише бізнес і нічого окрім бізнесу.