Уповноважена з прав людини Людмила Денісова використовує службове становище, щоб допомогти зятю в корупційних схемах
02.08.2019 19:13

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова призначила перевірку на підприємство, яке було арештовано НАБУ, і передано в управління Агенством з рошуку та управління арештованими активами (АРМА) управителю без досвіду. Пані Денісову не хвилювала доля двох міст. Перевіряли наявні бази даних у колишніх керівників ТЕЦ.

Про це повідомили журналісти «Стопкорупція» в відеорозслідуванні, яке вийшло в ефір на 5 каналі.

Журналісти зазначають, що два міста на Львівщині вже другу зиму поспіль можуть залишитися без опалення і гарячої води взимку. Мова йде про міста Новояворівськ та Новий Розділ, в яких розташовані дві ТЕЦ.

Екс-керівники ТЕЦ, місцева влада, голова Обласної Державної Адміністрації Львівської області, прокуратура та ще безліч людей неодноразово зверталися до Кабміну, НАБУ, АРМИ тощо з претензіями про те, що новий управитель, якого призначила АРМА на дві арештовані ТЕЦ, не виконує своїх зобов’язань. Люди зимою залишилися фактично без опалення, а про гарячу воду навіть не згадували. У Новому Роздолі сталася масштабна аварія.

Причини дуже прості - новий управитель ГАРАНТ ЕНЕРГО М взявся керувати стратегічними об’єктами з суцільними порушеннями, не маючи на той момент жодних документів, ані ліцензії на управління теплоелектроцентралями, ані дозвільних документів на ведення господарської діяльності, без професійних робітників. Декілька днів тому підприємство змінило вже третіх власників та шостого директора. Наразі власником є пенсіонер з Івано-франківська Додинський Степан. А новим директором - колишній чиновник з Укренерго Загоруйко Олександр.

Також горе-управителі навіть не мають необхідних на утримання і роботу ТЕЦ грошей.

Станом на сьогодні тільки згідно даних з судових позовів «ГАРАНТ ЕНЕРГО М» заборгували Укртрансгазу та декільком приватним фірмам 437 935 310 гривень. І це без урахування боргів безпосередньо за газ перед НАК Нафтогазом, які становлять ще близько 700 мільйонів гривень.

Та ця ситуація не викликала в уповноваженої з прав людини в Україні Людмили Денісової жодної реакції. І ось тільки рік потому, коли представникам АРМА разом з її зятем Пилипом Квітко знадобилися бази даних споживачів тепла у Новому Роздолі, пані Денісова направила до міста перевірку.

Та як свідчать документи, перевірка не виявила жодних порушень прав людей в Новому Роздолі, незважаючи на те, що все місто й досі сидить без гарячої води. Виявилося, що перевіряючих цікавили лише бази даних екс-керівництва ТЕЦ. І коли вони не змогли їх отримати, то поїхали геть, навіть не поговоривши з мешканцями.



Нагадаємо, влітку 2018 року детективи НАБУ оголосили підозру про нецільове використання газу двома ТЕЦ, кінцевими власниками яких є брати Дубневичі. Відразу ж цим влучно скористалися детективи НАБУ (вочевидь, виконуючи чиєсь політичне замовлення). І за допомогою неправомірного рішення суду арештували, та передали в управління два стратегічно важливих підприємства. Та поки відбувалася судова тяганина, Агентство з розшуку та менеджменту активів у рамках кримінального провадження (АРМА) віддала управління Новороздільською та новояворівською ТЕЦ приватному підприємству «Гарант Енерго М». Відтоді ситуація в містах перетворилася на суцільний колапс.