Забудовник Оверко мстить прокурору Дмитруню замовними статтями за арешт будівництва
11.11.2019 15:56

Місто Ірпінь – одне з найбільш наближених до Києва та найбільш забудованих міст Київщини. Основний бізнес тут – будівництво багатоквартирних будинків. Місто забудоване вщент, кожен квадратний метр належить якійсь будівельній компанії. Одним із таких забудовників є скандально відомий Ігор Оверко – кишеньковий забудовник Володимира Карплюка (колишнього ексмера міста).

Останнім часом бізнес у Ігоря Оверка переживає не кращі часи, адже прокуратура наклала арешт на земельну ділянку, де почали будувати найбільший в Ірпені комплекс на заплавних землях “Синергія Сіті”. Прокуратура, на чолі з Юрієм Дмитруньом, порушила провадження про визнання будівництва незаконним, адже “Синергію сіті” почали будувати на землях незаконно прийнятого генплану, який Ірпінська міська рада протягнула з метою збагачення за рахунок виторгу з продажу квартир.

Не допомогло Оверку і те, що Карплюк, плануючи збагатитись на “Синергії Сіті” дав хабар Москаленку Ярославу $300 тис., сподіваючись, що Москаленко, по старій дружбі “протягне” генплан і прокуратура закриє очі на незаконність даного проєкту. Москаленко та Карплюк робили ставку на Порошенка на президентських виборах, а після програшу колишнього гаранта, Москаленко намагався “перезутися” під “зелених”, проте марно. Таким чином влада Москаленка вичерпалась і Генплан визнали незаконним.

Не мало заплатив Карплюк і своєму другу у ДАБІ Сергію Кузьміну. За дозвільну документацію на “Синергію Сіті” Карплюк не пожалів $1 млн.

Прокуратура Києво-Святошинського району домоглася визнання Генплану незаконним і заморозила будівництво Оверка. Рахуючи недоотримані прибутки, майже $250 млн., Оверко, заручившись підтримкою Карплюка, розпочав інформаційні атаки проти прокуратури Києво-Святошинського району, зокрема на Юрія Дмитруня. Таким чином забудовник намагається похитнути довіру населення до прокуратури.

Володимир Карплюк надав підтримку забудовнику на підконтрольних ЗМІ, та зробив гучну заяву проти прокурора Киво-Святошинського району у своєму Facebook.

Наразі Ігор Оверко намагається продавати незаконну забудову, сподіваючись на те, що інфомаційна війна проти прокуратури змусить зняти арешт з житлового комплексу “Синергія Сіті” та продовжити протиправну забудову заплави.

Нагадаємо, що комплекс “Синергія Сіті” став однією з найбільших будівельних афер на Київщині, тому юристи радять розірвати договір із забудовником та повернути вкладені кошти.