Любович Андрій Олександрович: Шлях заступника генерального прокурора та секретного мільйонера, або Як заробити більше 1 000 000 $ за роки служби в прокуратурі
23.11.2020 10:48

Секрет такого «щастя», безперечно, знає колишній заступник Генерального прокурора України. Любович Андрій Олександрович родом з Дніпропетровщини, людина з вищою освітою, великими амбіціями, проте не зовсім чистою репутацією.

Ще в 90-ті стрімкий рух кар’єрними сходами не може не дивувати. Любович починав свій шлях простим помічником прокурора, одного з районів міста, згодом, став заступником прокурора Дніпропетровської області. Далі на нього чекала посада начальника управління прокуратури у Дніпропетровській області. У 2015- му році зайняв місце прокурора вже Донецької області. Цього ж року його обрали на вищу та більш відповідальну посаду - одним з заступників генерального прокурора України - Ірини Венедіктової. Як відомо, на той час, Любович керував напрямом розслідувань справ Майдану та порушенням прав військових. Він погоджував підозри суддям про справи захоплення влади і створення злочинної організації. Згідно слів українських ЗМІ, свої справи, заступник прокурора вів не надто чесно, що створило відповідні умови для конфлікту з своєю безпосередньою начальницею - Венедіктовою. Спочатку його зробили третім заступником генпрокурора, потім перестали кликати на наради. Таким чином, на цій посаді він затримується не довго, з гучним скандалом, його звільняють.

За роки роботи в органах прокуратури, а це чималих 20 років, навіть більше, Любович багато чого встигає. Наприклад, отримати нагороду від екс-президента Віктора Януковича за розкриття ряду терористичних актів в місті Дніпро. Та от тільки дивно, що терористів звільнили відразу після оголошення вироку, хоча для них вимагали довічного ув’язнення за скоєння ряду вибухів у центрі Дніпра. Їх звільнили з під варти через те, що не було фактів провини, а люди просто були «призначені» винними. Та навіть не це є головним, а те, що прокурор встигає непогано «заробити».

Непристойно дорогі автомобілі, нерухомість, готівка та негрошові подарунки, все це - зафіксовані доходи у офіційній декларації. Не може не привернути увагу те, що Любович зазначає певні суми, коли ж насправді, він має набагато більші статки.

Декларація Любович Андрія Олександровича за 2019 рік (щорічна)

Декларація Любович Андрія Олександровича за 2019 рік (Кандидата на посаду)

Аби відвести всі підозри, він чимало оформлює на родичів та навіть водія. Таким чином власницею «невеличкого» майна, стає тітка Любовича - Кравець Наталія Олексіївна. На її ім’я за офіційними даними задекларовано 120 000 тисяч гривень впродовж 2017-2018 рр. І це не дивно, адже вона всього лише працює в державній регіональній лабораторії. Та дуже цікавим є те, як майстерно, жінка приховує свої статки від загалу. Адже насправді, вона є власницею дорогої сільськогосподарської техніки, вартість якої щонайменше 200 000 доларів. Само собою напрошується питання, яке і досі є відкритим, навіщо людині, яка працює в сфері медицини потрібні два комбайни та трактор? Тим більш, якщо про це не вказано в електронній декларації Наталії Олексіївни. Сміливо можна припустити, що дане майно отримано незаконним шляхом.

Кравець Наталія Олексіївна, тітка Любовича Андрія Олександровича та за сумісництвом номінальний власник його майна.

Декларація Кравець Наталі Олексіївни за 2017 рік

Декларація Кравець Наталі Олексіївни за 2018 рік

Декларація Кравець Наталі Олексіївни за 2019 рік

А далі у нас Білик Антоніна Миколаївна, розкішне життя цієї пані не може залишити байдужим нікого. І це якраз зрозуміло, Антоніна Миколаївна – двоюрідна сестра Любовича та по сумісництву, власниця будинку в заповіднику на Федотовій косі, загальною площею 450 кв.м, який коштує приблизно 1 000 000 доларів. Кадастровий номер ділянки: 2320355400:11:003:0104.

Крім цього, в самісінькому центрі Дніпра за адресою Комсомольська, 68, загальною площею 80 кв.м., є квартира, яка належить пані Антоніні. Ринкова вартість квартири близько 200 тис. доларів. Чимало, правда?!

Та це ще зовсім не кінець переліку, на тій самій вулиці, що й квартира Антоніни Миколаївни, знаходиться «мрія», майже, кожного чоловіка - триповерховий гараж.

Білик Антоніна Миколаївна, двоюрідна сестра Любовича Андрія Олександровича та за сумісництвом номінальний власник його майна.

Щедрий прокурор не забув навіть про колишнього однокласника, наразі свого водія – Чорного Сергія Юрійовича. Простий водій має у власності землю, вартістю близько 100 000 доларів.

.

Чорний Сергій Юрійович, однокласник та водій Любовича Андрія Олександровича та за сумісництвом номінальний власник його майна.

Якщо підрахувати всі статки Любовича, які оформлені саме на родичів та водія, не беручи до уваги вказані в декларації, то йому позаздрить будь – який бізнесмен.

І все це, тільки початок висвітлення фактів діяльності Любовича Андрія Олександровича. Якщо у вас є з цього приводу, достовірна інформація, просимо повідомляти – [email protected].