Мафія в Мін’юсті не звикла відступати
27.04.2021 19:11

В мережі Інтернет за останній місяць було зроблено чимало журналістських розслідувань навколо корупції в Департаменті державної виконавчої служби Міністерства юстиції України у справі підприємства «Золоті Ворота».

Нагадаємо читачам суть питання. За прямою вказівкою виконуючого обов’язки Начальника Департаменту ДВС Міністерства юстиції Юрія Вишневського виконавчою службою Київської області, поза конкурсом було передано частку в розмірі 50% статутного капіталу ТОВ «Золоті Ворота» одному із стягувачів у виконавчому провадженні Діані Сєрєбрєнніковій, яку журналісти пов’язують із близьким оточенням Олександра Януковича.

Зроблено це було незаконно, в обхід права переважної купівлі іншого співзасновника Товариства гр. Карлаша О. В. Але коли є команда Вишневського, на такий дріб’язок як Закон та чиїсь права, у виконавчій службі вже давно звикли не звертати увагу. Тим паче, що за інформацією з деяких телеграм – каналів, Юрій Вишневський є впливовою людиною у виконавчій службі, адже на всеукраїнському рівні відповідає за збір готівки з підпорядкованих територіальних підрозділів виконавчої служби, тобто по суті тримає своєрідний «общак» виконавчої служби.

26.03.2021р. виконавча служба передає частку в розмірі 50% статутного капіталу ТОВ «Золоті Ворота» Діані Сєрєбрєнніковій.

З огляду на кричущі порушення законодавства з боку виконавчої служби, за зверненнями Карлаша О. В. в справу втрутився Підкомітет з питань антикорупційної політики Верховної Ради України та Уповноважений Верховної Ради з прав людини. Відповідні претензії були надіслані Міністру юстиції Денису Малюсці з проханням невідкладно розібратися в ситуації.

На деякий час рейдери причаїлися та вирішили перечекати цю ситуацію, сподіваючись, що воно якось саме «розсосеться».

Розуміючи очевидні порушення законодавства та прав гр. Карлаша О. В., очільниця виконавчої служби Київської області Марина Прилуцька проводить перевірку виконавчого провадження та своєю постановою від 31.03.2021р. визнає дії підлеглих їй державних виконавців незаконними та такими, що порушують переважне право Карлаша О. В. на придання частки в ТОВ «Золоті Ворота».

Здавалось би справедливість відновлено і тепер то виконавче провадження буде здійснюватися в правовому полі. Але не тут то було …

Несподівано на допомогу рейдерам прийшла територіальна антирейдерська комісія столичного управління юстиції на чолі з Кирилом Міненко. Хто ще краще зможе допомогти рейдерам як не сама антирейдерська комісія?

Розуміючи, що рано чи пізно після проведеної 31.03.2021р. Мариною Прилуцькою перевірки, документи від 26.03.2021р. про передачу частки в ТОВ «Золоті Ворота» Діані Сєрєбрєнніковій буде скасовано, рейдери вирішили невідкладно зареєструвати частку за Сєрєбрєнніковою Д. В. в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб. Але на заваді їм став все той же гр. Каралаш О. В., який з метою захисту свого майна звернувся до державного реєстратора Зуєвої Н. В. та унеможливив подальшу незаконну перереєстрацію.

Та мафія в Мін’юсті не здається. Особливо коли мова йде про великі гроші. Терміново за 3 дні територіальна антирейдерська комісія управління юстиції м. Києва призначає на 28.04.2021р. на 15 год. 00 хв. до розгляду скаргу Сєрєбрєннікової Д. В. на дії державного реєстратора Зуєвої Н. В.

Задумка мін’юстівської мафії полягає в наступному: під приводом боротьби з «чорними» реєстраторами, розчистити Сєрєбрєнніковій Д. В. шлях до Реєстру, щоб остання отримала змогу здійснити захоплення підприємства ТОВ «Золоті Ворота». Після рішення антирейдерської колегії, коли всі запобіжники будуть зняті, виконавча служба синхронно «в ручному режимі» зніме арешти і «вуаля» частка буде переоформлена на Сєрєбрєннікову Д. В. Потім декілька разів переоформити свої права в реєстрі, щоб Карлаш О. В. вже ніколи не зміг відновити законність ні у виконавчому провадженні, ні в державних реєстрах.

До нотаріуса Зуєвої Н. В. у заступниці Міністра юстиції Ольги Оніщук давня особиста неприязнь. Тому вниз на підпорядковане управління юстиції у м. Києві Кирилові Міненку було спущено однозначну команду «фас», розібратися з нотаріусом Зуєвою Н. В. за будь – яку ціну.

Тут інтереси співпали. Можна і особисті рахунки звести з нотаріусом Зуєвою Н. В. і «друзям» з виконавчої служби допомогти і ще й не безкоштовно. Ідеальна ситуація для Кирила Міненка…

Отак у нас робляться справи. Міністерство юстиції контролює не Денис Малюська, а всеядна корупційна мафія, на рівні середньої управлінської ланки на рівні очільників департаментів, управлінь, відділів і т. д. Ці міненки, вишневські, кисельови і т. д. роками сидять на керівних посадах в Мін’юсті, змінюються президенти, відбуваються революції, але їх це не стосується, бо їх вплив та можливості лише укріплюються. Вони пристосовуються дуже швидко до зміни обстановки.

Сподіваємось, що активна позиція преси та громадськості, хоча б в цій справі допоможе перемогти корупційну мафію, відновити справедливість та законність!

Далі буде. Продовжуємо слідкувати за ситуацією та інформувати Вас про перебіг подій.