Конвертатор Костянтин Круглов працює під крилом одіозного Андрія Гмиріна
27.05.2021 11:39

В Офісі президента України остаточно взяли під свій контроль всі протизаконні корупційні схеми, що стосуються податкової та митної сфери. За інформацію видання censor.net, cмотрящим від Банкової у цій галузі вважають Андрія Гмиріна, який ходить до Офісу президента як на роботу.

В 2013 – 2015 роках Андрій Гмирін працював в податковій міліції, де власне освоїв всі схеми з мінімізації податків та конвертації безготівкових коштів в готівку. З такими навиками людина згодиться будь-якій владі. «Зелені» не стали виключенням.

Гмирін зібрав під своє крило ряд конвертаторів, які займаються відмиванням коштів в особливо великих розмірах. За прикриття від влади та силовиків він отримує свій відсоток. Одним з таких конвертаторів є Костянтин Круглов. Це один з найбільших конвертаторів України який займається обналом та відмиванням коштів шляхом уникнення оподаткування через свій конвертаційний центр. Через свою наближеність до Офісу президента він не тільки продовжує займатися тіньовими схемами з мінімізації податків, а ще й протягом останнього року нарощує оборот.

У вузьких колах Круглова називають «круглий». Останніх 10 років він займається конвертаторським «бізнесом» і є засновником декількох десятків компаній, різного напрямку діяльності. Компанії займаються незаконною діяльністю, яка полягає у конвертації безготівкових коштів у готівку, а також наданні службовим особам підприємств реального сектору економіки незаконних та протиправних послуг з мінімізації податкових зобов’язань. Частина компаній знаходиться в його управлінні, хоча зареєстровані на людей, які навіть не здогадуються про це. На сленгу їх називають «фунти».

Надаємо невеликий перелік підприємств, які входять до конвертаційного центру Круглова:

ТОВ «Бізнес альянс компані» - 331 584 000 грн;

ТОВ «Трейд Опт ЛТД» - 87 414 000 грн.;

ТОВ «Мінаріс Пруф» - 30 742 000 грн.;

ТОВ «Сантіро Опт» 203 602 000 грн.;

ТОВ «Грандпік Систем» 175 197 000 грн.;

ТОВ «Теас Плюс» 377 281 000 грн.;

ТОВ «Торгівельно-виробнича компанія «Дамона» - 27 189 000 грн.;

ТОВ «Табакуум» 67 344 000 грн.;

ТОВ «Барака Трейдинг» 373 663 000 грн.;

ТОВ «Лампочка» 984 957 300 грн.

Це невелика частина компаній, які входять до конвертаційного центру Круглова та Гмиріна. Оборот конвертцентру складає 80 мільярдів гривень на рік. Частина цих коштів осідає в кишені Круглова, ще частина відходить Андрію Гмиріну, який власне займається прикриттям протизаконної діяльності конвертаційного центру з фіскалами, силовиками та Офісом президента. Ще частина йде на зарплату в конвертах народним депутатам з провладної партії «Слуга Народу».

Така діяльність не могла б бути не поміченою податківцями та правоохоронними органами. Але для цього в даній схемі є Андрій Гмирін. Від державної податкової служби роботу конвертаторів курує заступник голови ДПС Євген Олейніков. Зараз Олейніков дуже хоче зайняти пост голови ДПС, а тому не заважає працювати людям наближеним до Офісу президента.

Круглов родом з Дніпра, проте більшу частину свого часу проводить на Кіпрі, так як має кіпрське громадянство. Це надає недоторканість перед українськими правоохоронцями. На Кіпрі крім громадянства він володіє розкішним маєтком на березі моря на 1000 квадратних метрів, вартість якої оцінюється в понад 11 мільйонів доларів. Нижче фото вілли Круглова на Кіпрі.


Будинок конвертатора Костянтина Круглова на Кіпрі

У 2019 році Круглов прибав нову яхту DREAMLINE DL 26, вартість якої оцінюється в понад 5 мільйонів євро.

Конвертатор Костянтин Круглов відвідує столицю країни-агресора не дивлячись на окупацію Криму і агресію РФ на Донбасі. У 2015 році відвідав захід, де виступав президент асоціації російських банків Гарегін Тосунян. СБУ мало б звернути увагу, чи випадково Круглов не виводить кошти до Російської Федерації.

Попри всі заяви чинної влади про боротьбу з корупцією та протизаконними схемами збагачення, наближений до Офісу президента Костянтин Круглов продовжує відмивати мільйони доларів. Отримані кошти в протизаконний спосіб він виводить на Кіпр. Це й не дивно, адже Круглий не поєднує своє життя з Україною, хіба що окрім відмивання коштів.