О.Сало: Я ни от кого не прячусь, я с февраля нахожусь в больнице
09.05.2005 15:59
...корреспонденту Западной информационной корпорации высказал удивление оглашенным в СМИ сообщением Департамента общественных связей Министерства внутренних дел Украины относительно объявления его в розыск. Он считает, что безосновательное, по его мнению, объявление его в розыск - это попытка психологического давления на него и его семью.

О.Сало прокомментировал ситуацию, которая сложилась, так:

„Я не знаю, кому це усе потрібно, я з лютого перебуваю в лікарні через поганий стан здоров’я. Мене дивує позиція ДГЗ МВС, адже я ніколи не відмовлявся давати свідчення. Може, комусь вигідно, аби я покинув Україну, і для цього мене оголошують в розшук, але цього не буде”.

„Усе це дивно. Мене оголошують в розшук, але цієї п’ятниці (6 травня – Авт.) у мене в лікарні був представник прокуратури. Він бачив мій стан, і ми домовилися, що найближчим часом, як тільки мені стане легше, я прийду до них і дам пояснення”, - повідомив він.

„Мене оголошують в розшук, але при цьому я весь час є чи у Львові, чи в Києві. Чи думав хтось у МВС, як на це зреагує моя сім’я, родина? Навіщо кидати тінь на мене, моїх батьків, дітей до завершення будь-яких слідчих дій, зрештою, до рішення суду? Те, як, за яких обставин, мене оголосили в розшук, я вважаю спробою психологічного тиску на мене і мою родину... Такі дії – це не публічність роботи, а нагнітання ситуації”, - зазначив Олег Сало.

Довідка ЗІКу.

Як повідомив Департамент зв’язків з громадськістю МВС України, Прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу проти екс-начальника УМВС України у Львівській області Олега Сала за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Олега Сала звинувачують у зловживанні службовим становищем. Мова йде про те, що минулого року він підписав акти про виконання будівельно-ремонтних робіт у приміщеннях УМВС України у Львівській області, які насправді не проводилися. Сума актів складає понад 432 тис. грн. Ці кошти були нібито витрачені на будівництво приватних будинків у Сколівському районі Львівської області.

Раніше екс-начальника УМВС України у Львівській області Олега Сала було оголошено у розшук через неявку для дачі свідчень.