Lama: «Сейчас лезут петь все, кому не лень. Очень часто приходят на студию даже любовницы политиков»
05.03.2010 10:40
В ходе видео-онлайн-конференции солистка группы Наталья Дзенькив рассказала о том, кто ее охраняет, почему она поет только на украинском языке, готова ли она обнажиться для мужского журнала, и о многом другом.

Предлагаем вашему вниманию список заданных вопросов и ответов на них.







Геннадий, Запорожье: – Добрый день, Наталья!

Вы принимали участие в программе «Битва экстрасенсов». Каково ваше отношение к мистике? Ваши впечатления о встрече с экстрасенсами? Правда ли, что вам помогает душа вашей бабушки?

Желаю Вам и вашему коллективу творческих успехов!

Спасибо!


Lama: – Насправді, ця програма була дуже цікавою, тому що раніше я, можливо, не зовсім вірила, що є люди, які володіють таким здібностями, але я дійсно зіткнулася з людьми, які є професійними у цій справі. Мені сподобалась дівчина з чорним котом. Вона справилася зі своїм завданням на всі 100%. Дуже багато екстрасенсів казали, що мене охороняють дуже сильні духовні наставники. Окрім них мене охороняє моя бабуся.

Гектор: – У меня вопрос, которым, наверное, вас уже задолбали, но все-таки – почему такое название группы? В честь животного или это такая аббревиатура? Спасибо!

Lama: – Це мій духовний стан, в першу чергу. Назва до мене прийшла неусвідомлено, вона прийшла з іншого світу, іншої матерії. Через три роки, а нашому проекту 3 роки, я зрозуміла, чому Lama. Я почала захоплюватись різними культурами, це допомогло мені стати вегетаріанкою. Я почала читати різні книжки філософські, Далай-лами. Це мені допомогло отримати справжню душевну гармонію. Тепер я розумію, чому я Lama. Я стараюсь себе удосконалювати і духовно розвиватися, і розвиватися до того рівня, що б я могла себе комфортно відчувати у суспільстві, навколишньому середовищі, із самою собою. Хотілося б описати цей стан: це якесь блаженство, яке допомагає у тяжкі періоди. Надихає йти вперед. Взагалі Lama – це знак особистості. Тобто вона підкреслює особистість кожного із нас. Lama – це кожен із нас, такий ангел-охоронець. Цю особистість потрібно у собі розвивати.

Я також почала практику йоги. Це є духовний розвиток і для тіла. Якби я себе так не назвала, я не була б з цим всім знайома. Це не те, що я сама собі придумала. Інформація, яка відбувається в нашому житті, кожного із нас, вона йде з космосу. Я тільки це прийняла.

Аня: – А как вы относитесь к таким проектам, как «Фабрика» – это хорошо или плохо?

Lama: – У всякому разі, я не скажу, що це є погано. Це є також добре. Один артист може йти своїм шляхом. Іншим артистам потрібні такі конкурси, як «Фабрика». Іноді і «Фабрика зірок» не допомагає. Він повинен і музику і тексти писати, і розбиратися у музиці. Тоді він має шанс вижити і без «Фабрики зірок». «Фабрика зірок» надає шанс стати зіркою. Все залежить від людини. Якщо він не є справжнім артистом, то «Фабрика» не допоможе.

Стасик: – Здравствуйте! Кого из своих украинских коллег вы уважаете? Если таковые есть вообще...

Lama: – «Океан Ельзи», в першу чергу. Ця команда залишається для мене самою крутою. «Друга Ріка», «Карна», «Dezl dreams». Та багато є невідомих. Є «Switch On! the light» – це група мого клавішника.

Влад, Одесса: – Почему моя найлюбимейшая певица (ведь это псевдоним ее, а не название группы, или я ошибаюсь?) не проходит ни по каким хит-парадам и обозрениям на УТВ? Понятно, что засилье бюрократов и пугачевщины в виде всяких фабрик. Но нужно ж и с людьми считаться! И второе – хотелось бы хотя бы на этом сайте узнать их историю, ведь про ЛАМУ нет нигде информации – кто они, откуда как фамилии? Спасибо!

Lama: – У нас є така країна і її різко змінити неможливо. Потрібна велика протидія, щоб витіснили неякісні продукти з цього ринку. У нас не було піар-агентства. Я вважала, що повинні мене любити за музику, а виявляється, що треба світитися на ТВ. Зараз я ходжу на деякі програми, але вибіркові. Ті, що підходять моєму внутрішньому стану, де мені буде комфортно. Якісним командам важко бути популярними, домінують не ті артисти, які треба.

М. Львів: – Доброго дня! Ваше ставлення до того, кола артисти лізуть у політику, хіба це правильно?

Lama: – Це неправильно. Артист повинен займатись своєю справою, а політик своєю. І бути професійним в цьому. Я в політику не лізу, нікого не підтримую, ні у яких концертах не задіяна.

Алексей Баурин: – А вас любят в России, скажем, как ВИА Гру? Ведь не секрет, что ВСЕ наши более-менее популярные артисты грезят Москвой – там денег больше.




Lama: – Я нічим ніколи не «грежу». У мене зовсім інші пріоритети в житті. Я ніколи не вимірювала грошима. Вчора я виступала із Євгенієм Гришковцем, був аукціон на каналі «Інтер». Там всі артисти приносили свої речі, кошти збиралися для дітей сиріт. Він каже мені – «дивно, що вас ще в Росії не знають». Йому дуже наша музика імпонує. В Росію теж не просто попасти, треба змінювати мову і формат. Всьому свій час.

ivan23: – Как шоубиз относится к такому современному явлению как многочисленные международные брачные агентства. И следующее, как прокомментируете то, что на центральных улицах можно увидеть юных красавиц лет 20-ти под ручку с улыбкой гуляющих с 40-летними иноязычными мужчинами?

Lama: – Хай собі ходять. Зараз багато є жінок, які не мають роботи, або їх батьки навчили, що вони мають вийти за багатих чоловіків. Я таких багато бачила. А потім, як попадають в золоту клітку, а там вже не так просто жити.

Це напевно із того прикладу – кожному своє. Якщо людина за рахунок цього буде щаслива...

Якби в Україні було все добре, то жінкам не потрібні були б чужі чоловіки. Переважно це одна ціль – виїхати за кордон, бо там хороше життя. Все, що тут діється, це вже наслідки всього поганого – ці брачні контори. Як корабель без керування. І вже не знаєш, куди попливе.

Ті чоловіки за кордоном, які шукають пару, значить, що вони не можуть знайти вдома пару. Вони собі переважно шукають домогосподарок.

Sniff: – День добрый!

Ну, хотелось бы сказать, что Вы выделяетесь из всей этой серой массы попочек-«звезд» (прощу прощенья).

Ваш голос приятно слушать. Вы не эпатируете публику грязными публичными выходками.

Однако скажите, почему у Ваших песен одинаковый мотив с небольшими вариациями на тему?

Вы не фигурируете в болоте большого шоу-бизнесса – это принципиальная Ваша позиция, дабы не утонуть в болоте поющих-трусов, или есть иные причины?

Скажите, Вы не поете песни на русском языке принципиально или всего лишь потому, что песни на украинском у Вас получаются лучше?

Спасибо.


Lama: – Тут напевно відповідь така: я співаю українською, тому що я українка, це моя природна мова. Тут нічого дивного немає. Скажіть німцю, щоб він співав корейською мовою. Якби я співала російською мовою, я була б популярніша. Мені українська подобається, а російською мовою як я починаю говорити, у мене страшний акцент. А проти російської мови я нічого не маю.

Jurek: – В анонсе From-UA сообщается, что Lama – «известная украинская группа». На рекламной фотографии изображена симпатичная девушка в явно восточном имедже. А все-таки, кроме своих женских прелестей, чем все-таки известна группа Lama с точки зрения собственно музыки?

Lama: – Краще познайомтесь з нашою творчістю, послухайте альбоми, тоді зрозумієте, що за музика Lama. Перший крок зроблено – симпатичну дівчину вже побачив. Хай тепер купує альбоми «Мені так треба», «Світло і тінь», а скоро буде 3-й альбом.

Эдуардик: – Слышали ли вы когда-нибудь про организацию «Femen»? Как вы относитесь к политически активным женщинам? Поддерживаете ли вы их методы?

Lama: – Я про таких не чула. Це теж має місце в природі – боротьба за жінок. Якщо політичні жінки адекватні, не перебільшують свої повноваження і можливості, і від цього є користь, то хай займаються політикою. Буде така Маргарет Тетчер – вона багато зробила для країни. Якби у нас така була, було б добре. Чоловіки завжди з'їдають жінок у політиці, коли у них в очах вже мерещиться президентське крісло.

Вахтанг: – Добрый день! Мы очень любим Вас по телевизору смотреть, но уже ждем не дождемся лицезреть такую талантливую исполнительницу на каком-то крутом глянце (типа Maxim, Playboy и т.д.), вам такое предлагали? И за какую сумму вы готовы сняться для такого рода журналов?

Lama: – Мені пропонували Плейбой. Я на той час не була готова, і навряд чи зараз до цього готова.

Оксана, Мариуполь: – Расскажите, пожалуйста, а кроме премии MTV можете еще похвастаться какими-то наградами? :-)

Lama: – У мене є найдорожча нагорода – це любов наших фанатів, люди, які купують наші диски, приходять на концерт. Коли в тебе немає аудиторії, ти пишеш в пусту, це нічого не приносить. Це дуже важливо. Без цього ти не є повноцінний артист. Коли ми їздили в тур на підтримку нашого 2-го альбому, у Жовтневому палаці люди зрозуміли, що це рок-н-рол. Всі кричали, стрибали, співали. Я вийшла в хол, мене чекали, я почала співати і всі люди зі мною співали. Це таке щастя.

Кристина: – Наташа, раскройте ваши творческие планы – что можно ожидать новенького?

Lama: – Ми зараз працюємо над виходом нашого 3-го альбому. Готуємо новий сингл на пісню «Тримайся». Через декілька днів будемо знімати кліп. Ця пісня потребує Алана Бадоєва – він буде знімати кліп.

Сашок: – Почему сегодня главная героиня эстрады – это поющая пр...тутка? Это такой тренд, которому пытаются максимально соответствовать практически все известные исполнительницы (конечно же, кроме Вас)? Почему именно поющая пр...тутка, а не скажем, поющая жена (как Тая Повалий), поющая мама (София Ротару) или поющая свободная личность, как Вы?

Lama: – Тяжко відповісти на таке запитання. Зараз лізуть співати всі, кому не лінь, якщо на те пішло. Ось тільки є якісь гроші – дуже часто приходять на студію навіть коханки політиків, просять «зроби пісню таку, як отам-то». Або приходять до режисерів наших і кажуть – «зніміть нам кліп, такий як у Лами». Їм кажуть, що треба бути Ламою, щоб написати таку пісню, як у Лами.




Сашко: – Наталка! Поздоровляю Вас з наступаючим святом весни – 8 березня! Нехай вас завжди оточує любов ваших близьких й рідних! All you need is love! Хай щастить!

Lama: – Дякую!

Сергій, Умань: – Дякую за творчість, Наталю!

Розкажи про шлях пісні до слухача. Що це – гроші, блат, симпатія керівників радіостанції. Чому відсутня україномовна музика на радіостанціях?

Якщо можна підкажи, які радіостанції найбільше подають україномовну музику.


Lama: – Української музики якісної взагалі мало. Раніше мені розказували деякі радіостанції, як вони майже не мали, що ставити. Нашою метою було створити хороший продукт, щоб він сподобався всім. Ми випустили пісню «Мені так треба», поставили не всі радіо. А пісню «Моє серце» поставили зразу всі радіо. В першу чергу, має бути якісний продукт, а він знайде свою доріжку. Гроші потрібні мені для того, щоб зняти кліп.

Юрий: – Долго ли на эстраде будет существовать такой мусор, такое отребье, как Ваша «группа»? Неужели Вы думаете, что Ваше фиглярство имеет отношение к искусству?

Lama: – А для агресивно настроєних відповідати не збираюсь. Слухайте Альону Апіну.




Alex: – Як ви ставитесь до творчості Веркі Сердючки – Андрія Данилко? Просто цікаво.

Lama: – Позитивно. Просто класний чувак Данілко.

Красавец-мужчина: – Наталья, добрый день! А вы замужем? Если нет, есть для вас достойная кандидатура в качестве мужа: красив, богат, знатен...

Lama: – Офіційно я не заміжня, але кандидатура в мене пристойна є.