Коли Порошенко під стіл ходив: яскраві фото та факти з дитинства
27.09.2017 05:15

Петро Порошенко народився рівно 52 роки тому в маленькому містечку Болград на Одещині, поруч з кордоном з Молдовою.

Там він разом з батьками і старшим братом Михайлом прожив до дев’яти років, а потім сім’я переїхала до сусідньої Молдови, в місто Бендери (нині невизнана республіка Придністров’я).

Сусіди розповідають, що Петя був круглолицим темненьким хлопчиком з пухкими губами і злегка ображеним виглядом.

Також сусіди родини Порошенків згадують, що майбутній президент нарівні з усіма брав участь в суботниках.

«Бувала у нас прибирання території, ну, як суботник, і Порошенки брали участь нарівні з усіма. Правда, Олексій Іванович швидше командував. Але його дітям – Петі і Міші – давали в руки віники, і вони підмітали, збирали листя, як всі діти », – говорить Степан Фазли.

Крім того, він відзначає, що виховували майбутнього президента досить строго.

«Женя (мате Петра Порошенко Євгенія, – ред.) Була дуже вольова, всіх цих сюсі-пусі, як у жінок, вона не дозволяла. Якщо вигляне з вікна, то крикне тільки раз: «Петя, додому!» – і він біжить. Двічі вона не повторювала. Ось таке виховання в сім’ї було. І руку на нього ніколи не піднімала. Може, батько … Але не мати», – розповідає сусід.

Однокласники згадують, що Порошенко з дитинства був ласуном.

«Петя приносив багато цукерок і всіх пригощав. Коли ми збирали макулатуру, можна було бути впевненим, що найбільше коробок з-під цукерок знайдеться у дворі Порошенко», – згадує однокласниця президента Лариса Нанкова.

За словами Лариси Нанкової, дитячою любов’ю маленького Петі була Таня, з якою він сидів за однією партою.

“Танечка така тоненька була, тендітна, і очі незвичайні – вона наполовину якутянка. Вони і жили поруч: Петін будинок, потім військова їдальня і Тетянин будинок. Він її до будинку проводжав. Правда, не знаю, портфель носив чи ні”, – розповіла вона.

Також відомо, що в школі Порошенко був відмінником.