На кого працюємо? Чому російські ЗМІ і "Автомайдан" Одеса виступають єдиним фронтом
12.05.2017 12:02

В Одесі Віталій Устименко, лідер місцевого ВО "Автомайдан" Одеса (яке, щоправда, за твердженням деяких місцевих журналістів нараховує усього 3 особи), виступив з гострою критикою діяльності керівництва ГУНП в Одеській області та закликав ряд відповідальних осіб подати у відставку.

Зокрема, Устименко, попри оцінки більшості спостерігачів, звинуватив керівництво поліції у сприянні в проведенні маршу так званого "Безсмертного полка", що відбувся на Алеї Слави в Одесі під час урочистостей вшанування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цікаво, що таку оцінку крім нього поширюють також російські ЗМІ з метою сформувати у читачів враження, ніби в Одесі правоохоронці ставляться лояльно до проросійськи налаштованого населення, хоча навпаки - Одеси чи не єдине місто в Україні, де відкриті кримінальні впровадження за застосування тоталітарної та комуністичної символіки та взагалі досить жорстко переслідують будь які прояви "русского міра".

Дійсно, слід зазначити, що об’єктивно Одеська поліція в останній час демонструє досить продуктивну роботу у всіх напрямках. І це відчули не тільки широкі кола громадськості, журналісти та мешканці міста – факт визнають навіть апарат та керівництво МВС. А щодо проведення урочистостей 9-го травня, у яких цього року прийняла участь рекордна кількість осіб (за деякими даними - до 60 тисяч), поліціянти Одещини точно заслужили загальну подяку. Оскільки Одеса наразі виявилась самим небезпечним містом у цьому сенсі в країні, але при цьому продемонструвала самий високий рівень громадської безпеки.

Можливо, це пов'язано з досить потужними превентивними заходами, які впроваджуються у області, та відбулося завдяки завчасній мобілізації правоохоронців на річницю подій другого травня, яка передувала «переможним» святам .

Як би там не було, але дійсно Одеса майже єдине місто країни, де діями поліції всі задоволені: і київське керівництво, і самі одесити - ну хіба крім лідера Автомайдану.

І тут слід зазначити, що Устименко, схоже, також зрозумів свою помилку та абсурдність претензій до правоохоронців. І тому пізніше дещо змінив вимоги, скорегувавши Їх у політичну площину: мовляв, керівник Управління превентивної діяльності Іван Іщенко та провідний радник ГУНП Руслан Форостяк (особи, що на його думку лобіюють інтереси мера міста Генадія Труханова) мають самостійно написати заяви про своє звільнення, або їх має звільнити сам Головін (голова Нацполіції області). Ось так, не більше, не менше.

Цікаво, що ця вимога - це загалом майже все, що можна сказати про діяльність місцевого осередку ВО Автомайдан Одеса