Всі балачки, що тільки українці будуть власниками землі, - це брехня
11.07.2017 12:05

Всі балачки, що тільки українці будуть власниками землі, - це брехня

В Україні поза всяким сумнівом потрібно відрегулювати земельні відносини. Але це треба зробити в протилежному напрямі, ніж сьогодні наполягає робити влада. По-перше, земельні паї, які закріплені актами приблизно за 7 млн населення, треба викупити і забрати в державну власність. А потім держава через Державний земельний банк має передавати цю землю користувачам в оренду.

При тому передбачається, що користувач сплачує орендну плату на користь місцевих громад, рад різного рівня. Тоді знімається проблема медичного забезпечення людей, освіти за державний кошт — тобто це повністю відповідає Конституції. До речі, ст. 13 і 14 Конституції також не передбачають продажу землі, бо земля — всенародне багатство. А якщо реалізація права відчуження буде фактично за 7 млн, а сьогодні вже фактично за 4 млн населення, то це означає порушення прав народу і конституційних прав. Це перше.

Друге. Коли ми чуємо сьогодні ідіотичний заклик влади “Землі — волю”, який поширюється по всіх каналах телебачення, то виникає питання: а від кого треба звільнити землю? Можна одразу знайти відповідь — від того, хто має сьогодні державний акт. Ви тут бачите якусь мотивацію? Як же так, людина сьогодні має державний акт і не має права продати державну землю? Це кому заболіло раптом в уряді, Міністерстві сільського господарства, Держкомземі, чи у президента або його адміністрації?

Пригадаємо, що точно так само на початку 90-х років кричали про те, що на промислові і інші підприємства потрібно ефективного власника. Тепер там є ефективний власник, тільки що немає самих підприємств і немає роботи. В Україні люди безробітні, і в цих умовах ще позбутися землі? Це треба бути просто ідіотом, щоб йти на такі кроки.

Далі. Фейкові спеціалісти ведуть балачки про те, що ця реформа буде гарантією того, що інвестиції підуть назустріч землі і буде відроджуватися село. Це ж брехня! Не інвестиції підуть назустріч землі, а земля піде назустріч грошам. У кого ці гроші? Давайте прикинемо. У нас на сьогоднішній день 643 власників, які створили більше 500 офшорних компаній для своїх рахунків. Власне кажучи, це кримінальна дія в сфері фінансів, починаючи від президента і закінчуючи іншими, які сьогодні знаходяться при владі. Так ось якщо позбутися їхнього майна і все це перевести в гроші і пустити на ринок землі, щоб вони за європейськими цінами придбали українську землю, — при їхніх статках вистачить на 10% землі.

То виникає питання: так ми для кого ринок землі організовуємо? І всі ці балачки, що тільки українці будуть власниками землі, - це брехня. Ця норма навіть записана в конституціях прибалтійських держав, тільки що там ні одного гектара сільськогосподарської землі не залишилося не власністю шведських і німецьких банків. Подібне намагаються нав'язати сьогодні Україні. Так, ті достойники, які можуть скупити 10 % землі, вони її всю скуплять, тільки що скуплять вони її за цінами, які бувають, коли пропозиція перевищує попит. Вони заберуть її у людей, дадуть, умовно, 30 тисяч грн за гектар землі власнику паю. Він за 2 місяці витратить їх на ліки, на все інше і залишиться при своїх інтересах, навіть не одержуючи той мізерний пай, якій він одержує сьогодні як плату за оренду своєї землі.

Таким чином, власники землі визначені наперед в Україні. Але на вторинному ринку вони заберуть свій виторг і одержать приблизно півтрильйона грошей. Тобто є прошарок людей, які зацікавлені в тому. Але земля стане власністю інших. Сьогодні араби, китайці, росіяни, євреї і інші готові викупити цю землю, і тоді ми будемо жити, як писав Шевченко, на “власній не своїй землі”. А хто володіє землею, той й володіє державою, це треба не забувати.

Є яскравий світовий приклад: в 1949 році Ізраїль придбав кусок пустелі у арабів біля Хайфи. Сьогодні ця проблема досі існує, вже скільки років, але власність є власністю. Крім того, почне реалізовуватися і ще одне право: якщо ми визнаємо право власності на землю, то буде і право за тими власниками, в яких її відібрали в 1917-1918 роках. Тоді, наприклад, власник Асканії Нової — барон Фальц-Фейн, у якого є сертифікат на цю землю, підписаний в імперській канцелярії, буде чекати саме такого права.

Тому ніякі інвестиції на зустріч землі не підуть, ніякої реформи з розвитку села не передбачається. Це продовжується знищення України, звільнення територій, підготовка її для передачі в інші руки. Це зрада інтересів України.