Петро Петриченко. Штучне страхіття для громадян
03.12.2018 13:24

Петро Петриченко. Штучне страхіття для громадян

Президент Порошенко закликав народ тримати порох сухим. Все це викликає щонайменше роздратування.

Коли прийшла сьогоднішня влада, то у всіх ЗМІ почав нагнітатмся страх в країні: хтось десь упав з верхнього поверху, хтось десь розбився, хтось когось зарізав, придушив і т.і. Тобто свідомо у суспільстві насаджується страх, щоб залякати людей. І це викликає подив людей, оскільки влада, мабуть, тримається тим, що країна перебуває у страхітті: у нас штучно введений воєнний стан на Донбасі.

Вважаю це все політичною складовою, оскільки тут виникають різні податкові дири, щоб можна було відбивати гроші, без податкового навантаження проводити платежі і т.д.

Це влада не народна, вона прийшла зовсім іншим шляхом, і тому в зв'язку з цим бачу заклики нашого президента тримати порох сухим, готуватися до труднощів, тому крім них влада не придає суспільству. Немає ніяких економічних зрушень, немає створення нових підприємств, немає і згадки про те, щоб створювати нові робочі місця, немає навіть згадки про те, що треба піднімати добробут людей, щоб життя ставалося краще. Нас весь час тримають у страху.

І це дуже негативний фактор, оскільки у нас дуже багато проблем виробництва, треба зменшувати податкове навантаження, треба робити таким чином, щоб розвивалось виробництво, економіка, промисловість. Для цього треба піднімати заробітну плату. На сьогодні десь 6% заробітна плата становить у собівартості продукції, тоді як у європейських країнах 50-60%.

Десь років 25 тому, коли був у Європі, почув таку новину: Україну можна б було давно взяти у ЄС, але там дуже багато людей — понад 50 мільйонів, ось якщо б було 35 мільйонів, тоді можна б було їх взяти у ЄС. Тоді думав, що це якась брехня, неправда. Але проходить час, і дійсно бачу, що у нас пенсійна реформа призводить до того, що треба зменшувати населення, тому що помирають пенсіонери через непомірні комунальні витрати. Нічого не змінюється на краще. Просто тупо беруть: раніше коштувало стільки-то, тепер буде в два-три рази коштувати більше, а затрати які були раніше, такі ж і залишились, просто штучно викачуються всі гроші з людей.

Тому в питанні воєнного стану сьогодні тільки політична складова — утриматися у кормушки і далі дерибанити нашу країну.

Петро Петриченко
Голова Громадської палати України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок