Борис Кушнірук. НБУ, Зеленський і Коломойський
27.11.2019 12:46

Борис Кушнірук. НБУ, Зеленський і Коломойський

Наразі є претензії до монетарної політики Національного банку, але вони вже багато років існують. А щодо відставки Смолія, то це настільки піарні ігри, за якими можуть стояти різні люди, в першу чергу Коломойський, у якого конкретні є інтереси. Є ще якісь гравці, які можуть хотіти взяти під контроль НБУ. Тому серйозно це сприймати не варто.

Проблема може виникнути, якщо ми розпрощаємося з МВФ і наша братія плюне на МВФ і почне грати в свої ігри, не зважаючи на наших західних партнерів. Тоді ризик існує.

А от щодо мітингарів — то вони не можуть ніяк вплинути на рішення влади щодо відставки НБУ. Адже рішення ухвалюється на рівні Зеленського. Але потрібно розуміти, що тут питання дуже зав'язане на те, чи буде реалізована ідея Коломойського по відштовхуванню України від Заходу в бік Росії. Якщо буде, то тоді це можливо, але це буде мати такі негативні наслідки, що про це всі дуже сильно пошкодують. І мова йде зараз не про Коломойського, а про Зеленського і їх фракцію.

Питання у тому, що є причини для критики монетарної політики Національного банку, яка нині помилкова, але точно не в зв'язку з тим, чого прагнуть Коломойський і іже з ним.