Мирослав Гай. Хапайте Порошенка, нам треба його посадити — бо ми обіцяли
11.06.2020 16:46

Мирослав Гай. Хапайте Порошенка, нам треба його посадити — бо ми обіцяли

Вчора Петро Порошенко з’явився в Офісі Генпрокурора через неправомірне вручення йому підозри. Ситуація набирає обертів і чим закінчиться сказати важко.

Якби ми з вами жили у правовій державі, то міг би сказати, що команда Зеленського прийшла до влади на критиці Порошенка, обіцяючи саджати всіх злочинців. Але вони оббрехали його щодо корупційної складової, щодо війни, щодо його оточення.

Ми бачимо, що не сидить ніхто: ні Свинарчуки і ніхто з обвинувачених. Зе-команда, прийшовши до влади, взяла під контроль правоохоронні органи з меседжем: “хапайте Порошенка, нам треба його посадити, бо ми обіцяли”. А тепер вони виглядають ідіотами. Вони кричали-кричали, а тепер виявляється, що все, що говорив Зеленський, зокрема під час дебатів, брехня. Вони не змогли по жодному обвинуваченню Порошенка відкрити провадження, бо нічого немає. І правоохоронним органам дана команда: “займіться Порошенком як опозиційним політиком, як людиною, яку Зеленський чомусь особисто ненавидить”. Можливо, через його проукраїнську позицію.

О якщо розібратися по ситуації з Сємочко, наприклад: Порошенку не інкримінують ані корупцію, ані розкрадання армії — ні, його вже намагаються притягнути хоч за щось. І навіть прокурори, які змушені виконувати абсолютно злочинні доручення, давати повістку, причому в неправомірний спосіб, вони навіть не хочуть казати своє прізвище. І ганьба!

Реакція Венедіктової після того, коли до неї прийшли з повісткою, абсолютно недостойна для очільниці такої серйозної державної інституції, як прокуратура. Те, що ДБР зняло ролик про Порошенка, який мав би обґрунтувати звинувачення, які вони йому висувають, з використанням скетчів “95 Кварталу”, це просто на весь світ сором. Сором! Десять разів сором!

Сказати, чим це все закінчиться — ми не могли з вами сказати, що війна буде в центрі Європи у 21 столітті. Також ми не могли сказати, що українці виберуть абсолютно некомпетентного і інфантильного президента після шести років війни. Не здивуюсь, якщо вони без закону й безправно заарештують екс-президента.

Зараз ми бачимо репресії проти всіх. Та ж справа Шеремета має здоровий глузд? Ні, немає. Але Зеленський сказав, що він вимагає терміново знайти вбивць Шеремета — і почали клепати справу. Хіба реакція президента на дівочі теревені Марусі Звіробій і Софії Федини, особиста заява в правоохоронні органи має здоровий глузд, і взагалі це поведінка дорослої людини?

Ми зараз маємо справу з людьми, які в державних речах, в виконанні закону не користуються здоровим глуздом і правом, а користуються своїми внутрішніми фобіями, кон'юнктурою політичного завдання, рейтингом. Чого ви хочете від нього? Бідолашний президент, наляканий-переляканий.