02.11.2007 13:09
2 листопада в приміщенні Національної опери ім. Т.Г.Шевченка з нагоди професійного свята Дня працівника соціальної сфери відбулися урочистості, в яких взяли участь Віце-Прем'єр Міністр України Дмитро Табачник, Міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв, представники Секретаріату Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, міністерств і відомств, Пенсійного фонду, регіональних підрозділів Мінпраці.

Як передає прес-служба Мінпраці, указом Президента України від 13 квітня 1999 року «Про День працівника соціальної сфери» встановлено щорічне відзначення в Україні в першу неділю листопада свята Дня працівника соціальної сфери. 4 листопада цього року 150-тисячний колектив системи Міністерства праці та соціальної політики України вже ввосьме відзначатиме своє професійне свято.

Держава, Президент, Уряд високо цінують нелегку працю працівників соціальної сфери. На цьому наголошується у привітаннях Прем’єр-міністра України, Президента України та Міністра праці та соціальної політики.

Президент України Віктор Ющенко відзначив: «Сьогодні перед нами стоїть завдання першочергової ваги - знайти нові підходи до формування та реалізації соціальної політики у державі, основним змістом якої має стати повсякденна турбота про людей. Тоді у країні пануватиме мир і спокій, а стандарти нашого життя зростуть до європейського рівня».

Прем'єр-міністр Віктор Янукович відзначив: «На сьогодні спектр завдань, що покладається на працівників соціальної сфери, багатовекторний. Завдяки вашим професійним діям покращується рівень життя тих наших співгромадян, які потребують підтримки та опіки держави, ви повертаєте людям надію на краще життя, стаєте провідниками державної соціальної політики. Своєю працею ви стверджуєте ставлення Уряду до кожної української родини, до кожної людини. Ваша самовіддана праця, професіоналізм насамперед ґрунтуються на високоморальних засадах почуття обов’язку, відповідальності, чуйності, сердечності, високої духовності, любові до людей».

У своєму вітанні працівникам соціальної сфери Міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв зазначив, що ключовий напрямок політики Уряду та стратегічне завдання Міністерства полягає у впровадженні курсу, спрямованого на поліпшення соціального клімату в Україні, підвищенні якості життя населення шляхом реалізації масштабних соціальних програм, інтегрованих у бюджетний процесс.

«Саме ми з вами стояли біля витоків зародження, формування та розвитку нашої нової української соціальної галузі, в основі якої найголовніша цінність - людина з її щоденними потребами та інтересами», - зазначив міністр.

З нагоди професійного свята відзначено найпрофесійніших працівників соціальної сфери державними, урядовими нагородами, кращі підприємства, установи та організації галузі.