09.09.2010 16:29
Юлія Тимошенко дала завдання Дмитрові Павличку написати текст відкритого листа Президентові України Віктору Януковичу, який має бути оприлюднений 10 вересня, повідомляє newsroom.org.ua. Тимошенко наголосила, що лист має бути дуже різким і образливим для Януковича. Особливо Тимошенко наполягала на тому, щоб у тексті були образливі слова на адресу Патріарха Кирила.

Тимошенко дала Павличкові розроблені її технологами тези, які обов’язково повинні ввійти в текст листа, і наказала суворо дотримуватися цих тез. Про це стало відомо від громадського діяча, якому запропонували підписати цього листа.

Згідно з розробленим сценарієм, у текст листа мають увійти звинувачення на адресу Президента України, які, будучи оприлюдненими за підписами авторитетних людей України, мають представити Януковича як антиукраїнського керівника, який не дбає про свій народ, про мову тощо.

Тимошенко дала завдання Павличкові, щоб під листом першим підписався Іван Дзюба, щоб Павличко домігся також підпису Юрія Мушкетика, Роланда Франка та інших представників української еліти.

Тимошенко виділила на збирання підписів значку суму грошей.

Дмитро Павличко, який має досвід підготовки таких листів (він готував подібні листи на підтримку Леоніда Кучми на президентських виборах 1999 року, коли називав його «батьком народу»), вже склав текст листа і розпочав збір підписів.