10.03.2011 12:20
За ініціативи члена фракції партії УДАР Віталія Кличка в Київській обласній раді Леоніда Сівакова, було підготовлено та внесено на розгляд зміни до регламенту ради, згідно з якими депутатам забороняється голосувати за своїх колег. Про це повідомляє прес-служба Київської обласної організації партії УДАР.

Відповідно до проекту рішення, пропонується ввести заборону на голосування чужими картками, передбачити право для депутата невідкладно отримати слово для повідомлення про порушення норми щодо особистого голосування та запровадити відповідальність голів фракцій за дотримання депутатами цієї норми.

«Громада обирала депутатів не для того, щоб вони прогулювали засідання ради. Навіть якщо виборці голосували за партійний список, передбачається, що всі без винятку представлені в списку люди будуть працювати в сесійній залі, особисто, без будь-яких «передоручень», виконувати свої обов’язки - пояснює ініціатор нововведення, член фракції партії УДАР Віталія Кличка, голова постійної комісії з питань законності, правопорядку й боротьби з корупцією Київської облради Леонід Сіваков. - У нинішньому Регламенті облради, на жаль, існує «пробіл» - нема прямої заборонити голосувати «за того хлопця». Вважаємо, потрібно виправити це на найближчій сесії. І покласти персональну відповідальність за присутність депутата в залі на голів фракцій. Представники партії УДАР не пропускають без поважної причини засідання обласної ради. Це нормальна практика цивілізованих країн. І ми переконані, що так повинні працювати всі без винятку депутати».