10.03.2011 19:40
Учорашні львівські контрабандисти сьогодні звинувачують всіх і вся, забуваючи про свої нещодавні подвиги на контрабандній ниві, пише УРА-Информ.

Близькість кордону відкривала для мешканців Львівської області перспективи легкої наживи.

Особливо легко набивали свої кишені «шальними» коштами ті, хто за своїми обов’язками мав протидіяти злочинності, - пояснює Народний депутат України, представник парламентської фракції «Реформи заради майбутнього» член Комітету боротьби з організованою злочинністю і корупцією Олександр Бобильов.

Зокрема, за оперативною інформацією, сьогоднішній депутат Львівської облради Пісний В.М. фактично створив на території Львівської області злочинне угрупування, яке вже протягом тривалого часу, а саме 2008-2009 років, займалося контрабандою товарів.

Використовуючи свою посаду начальника УМВС у Львівській області, Пісний забезпечував супроводження контрабандних караванів спецпідрозділами ДАІ від кордону з Польщею і аж до Тернопільської області.

Воно і не дивно – Пісний очолював і Тернопільське УМВС також. І всі знають про наслідки його «дєяній» – нагадує О.Бобильов.

Фактично контрабандисти, які платили Пісному мали «проїздний» і спокійно, «з мігалками» слідували у пункт призначення. Ті хто, не платив йому, навіть якщо чесний імпортер, тебе могли зупинити будь-де в області і почати, так званий, «вимогатєльний процес».

Можна лише уявити, яких збитків завдав своїми діями Пісний, ураховуючи, що ще на початку 90-х років він організував контрабандне вивезення сигарет і спирту до Республіки Польща, а в 2000-х р.р. переорієнтувався на незаконне ввезення побутової техніки, електроніки, будівельних матеріалів.

В цьому йому допомагали і близькі родичі, які за сумісництвом були і працівниками митниці – Назар Ворожбит – зять Пісного, який відповідав за Рава-Руський напрямок, Руслан Ганець – кум, курирував «Краковець» Класичне кумівство! За «Шегині» звітував – Роман Юрчак.

«Я здивований, що відверто злочинна діяльність Пісного на посаді начальника ГУМВС у Львівській області і його споборників досі не знайшла своєї оцінки за Карним кодексом України.

Тому, прошу вважати нашу заяву повідомленням про злочин! – підсумував парламентарій, наголосивши, що вимагатиме від правоохоронних органів найретельнішої перевірки!»