16.03.2011 10:31
Міського голову Сум Геннадія Мінаєва просто «підставляє» хтось із його підлеглих, передає Суми.інфо.

Таке припущення, коментуючи виниклу в обласному центрі ситуацію з ліфтами, сьогодні під час прес-конференції висловив голова ОДА Юрій Чмирь.

Губернатор розповів, що після того, як керівництво управління Держгірпромнагляду у Сумській області звернулося до обласної влади з проханням досить жорстко відреагувати на реакцію міськвиконкому щодо поновлення роботи ліфтів, він запросив до себе фахівців та мера, у якого запитав, чи розроблені графіки проведення експертизи та ремонту підйомників.
Той відповів ствердно, однак коли Юрій Чмирь поцікавився у начальника управління житлово-комунального господарства ОДА Володимира Шамрая, чи він бачив такі документи, виявилося, що до управління вони чомусь не дійшли.

«У мене складається враження, що Мінаєва просто підставляють. Я вважаю, що і міський, і обласний начальники ЖКГ повинні відповісти за це», - зазначив губернатор.

Він повідомив, що з його боку сьогодні буде підписано розпорядження щодо створення комісії, яка перевірить роботу обласного управління ЖКГ. На період її роботи Володимир Шамрай буде відсторонений від своєї посади. Тем ж саме губернатор порадив зробити по відношенню до начальника міського управління ЖКГ і Геннадію Мінаєву.

«Сьогодні по обіді ми знову зустрінемося з міським головою Сум, аби обговорити ліфтове питання», - сказав Юрій Чмирь.

За його словами, кошти для обстеження та ремонт ліфтів (а їх сьогодні у Сумах не працює вже більше 200), є. Зокрема 5 млн. грн. для цього виділило місто, 500 тис. грн. - обласний бюджет, ще близько 10 млн. грн. очікується отримати зі стабілізаційного фонду Кабміну. «Однак поки ці кошти дійдуть, треба не сидіти, а робити якісь кроки для поступового вирішення ситуації з ліфтами», - наголосив Юрій Чмирь, назвавши тих людей, які обманюють керівництво області та міста, «провокаторами».