20.06.2011 16:00
Народний депутат України з фракції Партії регіонів, голова комітету ВР з питань правосуддя Сергій Ківалов переконаний, що Європейська комісія "За демократію через право" (Венеціанська комісія) дасть позитивний висновок по проекту Кримінально-процесуального кодексу України. Таку думку він висловив у коментарі УНН.

"Зауваження, ймовірно, будуть, але великих розходжень не повинно бути. Кримінально-процесуальний кодекс відпрацьований з різними міжнародними організаціями, установами. Я його добре знаю. Він вже пройшов попередню наукову апробацію в Національному університеті "Одеська юридична академія". Всі кафедри кримінально-правового циклу працювали над проектом кодексу. Я думаю, що Венеціанська комісія дасть позитивний висновок по цьому кодексу", - зазначив С.Ківалов.

Як повідомлялося, 16 червня було презентовано проект Кримінально-процесуального кодексу і за словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, він найближчим часом буде переданий на розгляд Венеціанської комісії. Раніше Президент України Віктор Янукович наполіг на розгляді та ухвалені в парламенті проекту КПК ще 2011 року.