Олег Ляшко: Радикальна партія підтримує позицію Володимира Колесниченка щодо прав сексуальних меншин
03.10.2012 15:49
Радикальна партія України повністю підтримує голову Вищої Ради юстиції Володимира Колесниченка у його боротьбі за права сексуальних меншин, які значно звужуються прийнятим у першому читанні скандальним законопроектом № 8711 «Щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір».

Про це заявив лідер партії, народний депутат Олег Ляшко, повідомляє інтернет-портал "Smi2.ru" з посиланням на прес-службу Радикальної партії.

«Я вітаю рішучий крок Володимира Миколайовича, який різко розкритикував цей дикунський законопроект. У нинішній ситуації, коли наступ на демократію йде на всіх фронтах, тільки один державний муж висловив свою тверду позицію з цього дражливого для мільйонів українців питання. Я висловлюю свою глибоку солідарність із Володимиром Колесниченком, якого віднині заслужено вважаю флагманом євроінтеграції України», – заявив Олег Ляшко.

«У Верховній Раді України є чимало депутатів, які глибоко в душі абсолютно погоджуються із заявою Володимира Миколайовича, але не висловлюють свою позицію через острах втратити політичну впливовість чи з інших причин. Саме тому дуже важливо, щоб рух за толерантність і європейську модель ставлення держави до геїв очолив державний діяч високого рангу, яким є голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко», – наголосив політик.

Олег Ляшко також підкреслив, що завжди готовий запропонувати Колесниченкові допомогу, якщо вона йому знадобиться.

«Найбільше поваги викликає у мене той факт, що голова ВСЮ не побоявся висловити свій рішучий протест проти дій парламенту, знаючи, чим така принциповість може для нього обернутися. Як голова партії я обіцяю, що Володимира Миколайовича дружно приймуть у лавах Радикальної партії, якщо він прийме таке рішення. Він завжди може розраховувати на плече товариша у нашій команді», ¬– сказав Ляшко.

Як відомо, Верховна Рада проголосувала в першому читанні законопроект «Щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір», у якому зокрема йдеться про заборону пропаганди гомосексуалізму. «За» висловилися 289 депутатів при мінімально необхідних 226.

Рада має намір визначити, що гомосексуалізмом є стосунки сексуального характеру між особами однієї статі. Парламент планує внести зміни до закону про «Захист суспільної моралі», в якому передбачено заборону виробництва і розповсюдження продукції, яка будь-яким чином може пропагувати гомосексуалізм.

Голова Вищої ради юстиції, заслужений юрист України Володимир Колесниченко заявив, що парламент допустив жахливу помилку, прийнявши цей законопроект у першому читанні, та назвав його варварським.