31.10.2012 15:20
Непроста ситуація із визначенням переможця виборів склалася на 14 виборчому окрузі (м.Жмеринка Вінницької області). У цьому «бютівському» регіоні самовисуванець, за даними незалежного підрахунку, перемагає представника від «Батьківщтини». Однак пораховані бюлетені виявилися на користь останнього. Після двох діб протестів,окружком ОВО № 14 на своєму засіданні, під головуванням Олени Мамасуєвої (Партія <<УДАР>>), розглядає питання легітимності протоколів з понад півтора десятка великих дільниць Літинського, Тиврівського та Барського районів, оскільки бюлетені привезли в пошкоджених упаковках. Комісія прийняла рішення про перевірку вмісту упаковок, у яких зберігались бюлетені, задовольнивши заяву одного з кандидатів Віктора Жеребнюка лише на другий день після подання, після виходу ряду критичних сюжетів на центральних та місцевих ТВ-каналах, у яких організація роботи комісії визнавалась незадовільною.

Були перевірені 17 боксів для зберігання бюлетенів із 13 дільниць округу. Окружна комісія виявила фальсифікації протоколів виборчих комісій, зарахування зіпсованих бюлетенів за опозиційного кандидата саме в тих населених пунктах, де позиції ВО "Батьківщина" традиційно дуже міцні, і де більшість членів виборчих комісій відкрито
підтримують опозицію.


Засідання окружної комісії тривало без перерви майже добу. Близько опівночі на приміщення, де засідала комісія був організуваний напад групою сотні молодиків, які намагались увірватись до приміщення, та зірвати роботу. В результати сутичок з міліцією є затримані та потерпілі. Затримані розказали, що організатором нападу є керівник обласного БЮТ Людмила Щербаківська, яка за участь у нападі на окружком пообіцяла заплатити по 300 дол. США.