12.01.2014 16:37
Так державний обвинувач у справі так званих «васильківських терористів» прокоментував хід підготовки трьох засуджених до вчинення терористичного акту у серпні 2011 року.

За словами Костянтина Кулаківського, виходячи з того, що проведення теракту планувалося під час святкування Дня Незалежності, вибуховий пристрій, який мали намір використати засуджені, міг загрожувати життю сотень людей, повiдомили iнтернет-виданню Новости Украины – From-UA у прес-службi прокуратури Київської області.

«А це могли бути як дорослі, так і діти. Тому варто задуматися, чим відрізняються люди, які прийшли підтримувати насильство і смерть, від тих, хто планував масові вбивства», - сказав прокурор.

Він зазначив про те, що терористичний акт, попереджений правоохоронцями, мав на меті, в першу чергу, залякати людей, вплинути на прийняття рішень органами державної влади, а також привернути увагу громадськості до власних політичних та ідеологічних переконань.


«Двоє із засуджених на той час були депутатами Васильківської міської ради. А ще до спроби здійснити терористичні дії ними були підготовлені листівки з погрозами вчинення насильницьких дій по відношенню до мирних громадян, а також сам вибуховий пристрій», - уточнив Костянтин Кулаківський.