27.01.2014 13:20
Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв рішення, яким зобов’язав Віталія Кличка відповісти чи має він право постійного проживання у Сполучених Штатах Америки та у Німеччині.

У рішенні суд послався на практику Європейського суду з прав людини, згідно якої у громадськості є право бути поінформованим, зокрема, про аспекти життя публічних осіб, і таке право є основоположним для демократичного суспільства. Також суд зазначив, що межі допустимої інформації щодо посадових та службових осіб, політичних діячів, які виконують офіційні функції, можуть бути ширшими порівняно з межами такої ж інформації щодо звичайних громадян, передає Закон i бiзнес.

Нагадаємо, раніше депутат Одеської обласної ради фракції ВО “Батьківщина” Задорожнюк В.М. звернувся до суду з позовом з вимогою надати інформацію про наявність у Віталія Кличка права постійного проживання в іноземних країнах – Німеччині та Сполучених Штатах Америки. Приводом для звернення до суду стало ігнорування відповідного запиту депутата Віталієм Кличко.


Текст рішення Окружного адміністративного суду Києва можна побачити тут.