01.04.2014 10:58
Представник Євгена Бакуліна в Європейському суді юрист Валентина Теличенко заявила, що суддя Марія Приндюк, член суддівської колегія, яка розглядала апеляційну скаргу на його тримання під вартою, раніше уже «відбілювала» дії працівників МВС. Саме вона була суддею, яка відпустила на волю сумнозвісного генерала Пукача.

«Суддя Приндюк давно відома, як суддя, яка постановляє дуже сумнівні рішення. Саме суддя Приндюк свого часу звільнила Пукача від кримінальної відповідальності, що дало йому змогу втекти від слідства. Саме суддя Приндюк ще в кількох справах прийняла такі рішення, які важко було вважати законними», - сказала Теличенко.

Адвокат також переконана, що судді апеляційного суду, які прийняли рішення не звільняти Бакуліна, перебували під тиском.

«Ця колегія явно працювала під тиском. Мені переповідали, що добір колегії був штучно змінений за кілька годин до суду. Члени колегії обіймають адміністративні посади в Київському апеляційному суді, і, власне кажучи, таким чином на них і тиснули», - заявила юрист.

Теличенко підкреслила, що порушення з боку правоохоронних і судових органів у справі Євгена Бакуліна нагадують аналогічні порушення стосовно Тимошенко і Луценка і заявила, що відстоюватиме права Бакуліна у Європейському суді з прав людини.