Відкрите звернення керівництва ОНПЗ до правоохоронних органів щодо проведення незалежної експертизи
22.10.2014 16:40

В адрес редакции интернет-издания Новости Украины – From-UA пришло открытое письмо от коллектива Одесского нефтеперерабатывающего завода.

Приводим его на языке оригинала:

"Прокурору Одеської області Приз А.А.  

Приморський суд м. Одеси

Начальнику ГУ МВС України у Одеській обл. Катеринчуку І.П.

Голові Одеської облдержадміністрації

Палиці І.П.

Генеральному Прокурору України Яремі В.Г.

Відкрите звернення керівництва ОНПЗ до правоохоронних органів щодо проведення незалежної експертизи                                     

Керівництво ОНПЗ стурбоване ситуацією навколо нафтопродуктів, які передані на відповідальне зберігання і висловлює занепокоєння стосовно необ’єктивного, а інколи і відверто надуманого і перекрученого подання інформації керівництву Одеської області і держави щодо стану зберігання заарештованих нафтопродуктів на ОНПЗ.

Так, 21.10.2014 року у програмі «Вечір на Сьомому каналі», голова Одеської облдержадміністрації Ігор Палиця заявив, що йому надходять повідомлення про вивезення бензовозами нафтопродуктів з території заводу. Вважаємо, що ми є свідками спланованої акції з дискредитації керівництва як області, так і  заводу.

Ми стверджуємо, що поширення таких чуток має на меті дестабілізацію ситуації в області, на підприємстві і, в кінцевому результаті, спрямоване на розпалення конфлікту, який ми не хочемо допустити і бути його учасниками.

Керівництво заводу публічно стверджує, що перш за все, зацікавлене у відкритому неупередженому розслідуванні будь яких справ, де фігурує так чи інакше ОНПЗ.

Керівництво підприємства стверджує, що жодне несанкціоноване  вивезення заарештованих нафтопродуктів з Підприємства  не мало місця.

Керівництво підприємства  стверджує, що ніколи не існувало відповідної ухвали суду із зазначенням відповідних експертів, яким було б довірено провести відповідні вимірювання якості і кількості заарештованих нафтопродуктів. Існує лише ухвала про необхідність проведення таких вимірювань.

З огляду на вищевикладене, з метою припинення інсинуацій навколо ситуації з нафтопродуктами, які передані на відповідальне зберігання ОНПЗ, припинення спекуляцій щодо так званого «несанкціонованого вивезення нафтопродуктів з території ОНПЗ», недопущення дискредитації колективу та керівництва підприємства, на виконання ухвали слідчого судді Приморського суду від 16.10.2014 року про надання огляду, відбору зразків так перемірювання заарештованих нафтопродуктів

ПРОСИМО:

На підставі Закону України «Про судову експертизу» (ст.3, п.5.ч.2.ст.7) та ст.69 Кримінально-процесуального кодексу України, у якості експертів з відбору зразків та  перемірювання заарештованих нафтопродуктів   просимо залучити відповідних спеціалістів з відомих та не заангажованих організацій, зокрема і міжнародних, таких як: 

  1. ПАТ «ІНСПЕКТОРАТ УКРАЇНА»

65026, , вул. Бунина, 10;

  1. ИП «SGS Ukraine»

65003, м.Одесса, вул. Чорноморського козацтва, 103

  1. ПИИ «Saybolt Ukraine»

65003, м.Одесса, вул. Чорноморського козацтва, 115

З метою недопущення додаткових витрат з бюджету, висловлюємо свою готовність покрити всі витрати на проведення вищезазначених перемірювань і відбору зразків заарештованих нафтопродуктів.

Генеральний директор   М.Епштейн".