Пшонка: Не вплутуйте моє прізвище в політичні війни
19.11.2014 17:50

Екс-генеральний прокурор України Віктор Пшонка на своїй сторінці в Фейсбук вкотре спростував інформацію про наявність у нього іноземних рахунків, а також попросив не вплутувати його прізвище в політичні війни.

«Чим ближче перше засідання ВР, тим жорсткіше політична боротьба. Раніше зручна в погромах і беззаконні «Свобода» очевидно стала загрозою для нинішніх правителів. Воюючи один з одним фахівці від балачок і популізму, винайшли українське ноу-хау - залучення в публічну площину кримінальних авторитетів.

Влада, воюючи зі своїми колишніми партнерами, я маю на увазі «Свободу», почала використовувати підконтрольних їй «спікерів». Не знаю який горе-піарник придумав приплести до цієї війни мене, і в потоці сенсаційної нісенітниці використовувати моє прізвище, але витівка ця безглузда », - написав Віктор Пшонка.

За його словами, він особисто не має ніякого відношення до жодної банківської установи.

«Якийсь провладний криміналітет, «розповів», що за закриття кримінальних справ я розрахувався зі «Свободою» активами якогось банку. Крім того, я нібито навіть встиг вивести всі свої кошти на рахунки за кордон. Що можу сказати таким зацікавленим у моїй долі особам, і їх замовникам: не тренуйтесь у Геббельсі - чим грандіозніше брехня, тим охочіше в неї вірять.

Для того, щоб розпоряджатися активами банку, їх як мінімум потрібно мати. Я ніколи не мав і не маю відношення до жодного банку. Те ж саме стосується і рахунків за кордоном, яких у мене ніколи не було і немає», - написав він.

Віктор Пшонка попросив не вплутувати його в інформаційні війни.

«Тому, у мене переконливе прохання: якщо хтось хоче воювати зі "Свободою" або будь-якою іншою політичною силою, а ера таких воїн, цілком ймовірно тільки починається, не треба вплутувати в ці війни моє прізвище», - додав екс-генпрокурор.