НСЖУ та НМПУ запрошують журналістів на конференцію щодо «мови ворожнечі»
20.08.2015 15:25

Конференція, присвячена проблемі «мови ворожнечі» в українських ЗМІ, відбудеться у Києві 3 вересня. Її організовують Національна Спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка України у рамках співпраці із женевським Офісом Верховного комісара ООН з прав людини.

На конференції пропонується обговорити тенденції з розповсюдження «мови ворожнечі» в українських медіа в умовах військового конфлікту в Україні, а також шляхи вирішення проблеми.

«В умовах напруги на Донбасі, для українських журналістів важливо не «підносити патрони» для продовження протистояння, – зазначає перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. – І очевидно, професіонали мають засуджувати прояви мови ворожнечі щодо росіян, внутрішніх переселенців, жителів Донбасу».

До участі у конференції запрошуються журналісти та експерти, які висвітлюють теми присутності «мови ворожнечі» в українських медіа.

Захід проходитиме 3 вересня у конференц-залі Національної спілки журналістів (вул. Хрещатик, 27-А, 2-й поверх). Початок – о 10.00.

Попередня акредитація учасників конференції триває до 2 вересня за адресою: [email protected]

Телефон для довідок: (044) 235-87-66 (Ярослава)

Презентації та доповіді учасників київської конференції будуть представлені у жовтні на Міжнародній конференції у Представництві Верховного комісара ООН з прав людини у Женеві. Її учасниками будуть делегації журналістів та експертів з України та Росії.