Як отримати другу вищу освіту у Польщі
28.10.2015 10:18

Сучасна молодь звикла ставити перед собою складну мету та досягати її. Ніхто більш не шукає легких шляхів, бо, розуміє, що чим складніше ціль – тим цікавіше буде йти до неї. Тому все частіше ми чуємо про те, що українська молодь їде навчатися за кордон, аби стати спеціалістом європейського, а потім і світового рівня. Багато хто їде до вищих навчальних закладів Європи відразу після школи, а до когось це рішення приходить вже тоді, коли за плечима декілька курсів, пройдених в українському університеті. Так чи інакше – отримувати вищу освіту за кордоном ніколи не пізно!

Практика показує, що на сьогоднішній день найдоступнішою, а тому й найпопулярнішою державою, де українці можуть отримувати освіту, є Польща. І в цій статті ми з вами поговоримо про те, чому сучасна молодь обирає саму цю країну і з чим вам доведеться зіштовхнутися, коли ви вирішите туди поїхати.

Польща – ваш перший крок до кар’єри вашої мрії!

Всі знають, що роботу у найкрупніших компаніях отримують зазвичай ті люди, які мають дві вищих освіти, а, тим більше, якщо принаймні одна освіта була отримана у європейському навчальному закладі. Університети Європи завжди випускали молодих спеціалістів, що досягали найкращих успіхів у своїй професійній діяльності. Тому так часто українська молодь і прагне навчатися у Європі, зокрема, у Польщі. Чому саме у цій державі – ми зараз пояснимо. По-перше, Польща – це братня до України держава, з якою нас поєднують дружні і плодотворні відносини у економічному, соціальному, політичному та культурному аспектах. Тому українському студенту завжди легше пройти адаптацію саме у Польщі, ніж у інших країнах Європи. А при тому, після навчання, людина отримує диплом європейського зразку, що надає їй право працювати не тільки у межах самої Польщі, а і у межах всієї Європи. Саме цьому дуже часто отримувати другу вищу освіту українці йдуть саме до цієї країни, бо вона відкриває для них двері у інші країни Євросоюзу, а, виходячи з цього, і безліч можливостей!

Проте потрібно розуміти, – щоб навчатися у Польщі, треба знати мову. Сьогодні великою популярністю користується польська мова онлайн, завдяки чому можна навчатися, не витрачаючи час на дорогу до учбового закладу. Це особливо зручно тим, хто вже навчається в університеті і не має зайвого часу. Проте важливо знайти якісний мовний центр, де вам нададуть дійсно хороші знання, що допоможуть як при вступі у заклад, так і у подальшому навчанні. Так, легко не буде, проте вища друга освіта у Європі цього коштує, і ви повинні це розуміти, коли зіткнетеся із першими труднощами при навчанні.

Бажано, аби ви вивчали мову із її носієм, тоді ви зможете пізнати її більш глибоко та детально. Часто буває так, що людина знає добре граматику, а ось на слух зовсім не може розібрати, що кажуть їй польською. Саме тому дуже важливо, аби у вас була якісна розмовна практика.

Який би вищий навчальний заклад ви не обрали, – Варшавський університет, Краківський, Ягелонський, – ви гарантовано отримаєте найвищий рівень знань та навичок. В усіх цих закладах результат вашого навчання залежить тільки від вас самих, вашої цілеспрямованості та жаги до навчання. Просто так, за відвідування, тут ніхто дипломи не отримує, так що будьте готові до того, що вам доведеться добре потрудитися, аби досягти висот у своїй справі.

Пам’ятайте, що мрії збуваються для тих, хто впевнено крокує до своєї мети! Будьте відкритими до нових знань та вмінь, навчайтеся, розвивайтеся і тоді на вас чекає блискуче майбутнє, якого ви заслужили!