В Порошенка обіцяють внести зміни до Податкового кодексу і прийняти бюджет-2016 ще в цьому місяці
06.12.2015 12:24

У наступний вівторок Національна Рада Реформ за участю Президента України знайде компроміс і до парламенту буде внесений спільний законопроект про зміни до Податкового Кодексу на основі якого ще в грудні цього року буде прийнятий бюджет на 2016 рік.

Таке переконання висловив Перший заступник Голови фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко в ефірі 112 телеканалу у програмі «Хард ток» в субботу 5 грудня, повдомляе прес-служба партії.

«Я переконаний, що ми приймемо і зміни до податкового Кодексу і бюджет на 2016 рік ще в цьому місяці», – наголосив Ігор Кононенко.

Він також повідомив, що станом на сьогодні в парламенті зареєстрований законопроект про зміни до податкового кодексу, під авторством більше ста народних депутатів.

«Це так званий законопроект Ніни Южаніної – Голови податкового Комітету. Є також законопроект, який презентований на сайті Міністерства фінансів, і на основі всього цього ми повинні прийняти бюджет на наступний рік», – сказав Ігор Кононенко.

Він також підкреслив, що депутатський законопроект є ліберальним і створює засади для розвитку вітчизняного бізнесу.

«Я є сторонником ліберальної реформи, яка закладена в законопроекті Ніни Южаніної. Наведу приклад: коли летить літак і відбувається розгерметизація, випадають кисневі маски – всюди в існтрукціях написано, що дорослий в першу чергу повинен одягнути маску собі, а потім дитині. Сьогодні ми перебуваємо в таких умовах, коли таку кисневу маску ми повинні дати бізнесу, щоб він отримав умови для роботи, збільшив робочі місця, почав платити прозоро податки, а потім за рахунок цих податків будуть збільшуватись надходження до казни», – сказав нородний депутат.

Однак, за словами Ігоря Кононенка, існує чітка позиція МВФ, де зафіксовано, що максимальний дефіцит бюджету може становити 3,7%. “Не враховувати позицію МВФ ми не можемо”, – сказав він.

“Тому на цьому полі зараз йдуть дискусії, у вівторок на наступному тижні запланована Національна Рада Реформ за участю Президента України і я переконаний що буде знайдений компроміс і спільний законопроект буде внесений до парламенту, на його основі буде розрахований бюджет і ще в грудні цього року бюджет на 2016 рік буде прийнятий”, – наголосив народний депутат.