Жертвы «Елита-Центра», наконец, получат свои квадратные метры
11.12.2015 16:10

Постраждалі від діяльності «Еліта-Центр» отримають частину квартир в трьох житлових будинках Києва в 2017 році. Проекти житлових комплексів, в яких отримають житло постраждалі, оприлюднив у п'ятницю прес-центр КМДА.

Так, по вулиці Здолбунівській на розі з вул. Григоренка запроектований 6-секційний панельний житловий будинок на 1276 квартир з дворівневим підземним паркінгом. 8% житлової площі об’єктів буде передано постраждалим від «Еліта-Центр».

По вулиці Милославській завершується експертиза проекту будівництва панельного житлового будинку на 320 квартир, який складається з двох корпусів (16 і 24 поверхи) та блоку соціально-побутового призначення з підземним паркінгом. 7% житлової площі отримають ошукані вкладники «Еліта-Центр».

У провулку Платонівському запроектовано 23-поверховий монолітно-каркасний будинок на 210 квартир із дворівневим паркінгом та нежитловими приміщеннями на першому поверсі. 10,6% житлової площі об’єктів отримають постраждалі внаслідок афери «Еліта-Центр».

У КМДА зазначають, що безпосередні будівельні роботи на трьох ділянках розпочнуться навесні 2016 року.

Ключі від квартир постраждалі «Еліта-Центр» зможуть отримати у 2017 році.

Як відомо, велика житлова афера «Еліта центр» була розкрита у 2006 році. За даними міліції, від дій аферистів постраждали 1759 громадян, які віддали шахраям більше 400 мільйонів гривень.

У Швейцарії 1 листопада 2007 року було затримано Олександра Волконського (Шахова), підозрюваного в організації шахрайства «Еліта Центр».

9 жовтня 2008 року його було екстрадовано зі Швейцарії до України.

22 серпня 2011 року міліція завершила дослідування кримінальної справи за обвинуваченням Волконського в організації афери «Еліта Центр».

У січні 2012 року кримінальну справу проти обвинувачуваного в організації афери «Еліта-Центр» Олександра Волконського повторно направили на додаткове розслідування.