Чому досі панькаються з політиками та партіями, які вже дістали центральне керівництво
15.12.2015 13:15

Сьогодні ми маємо химерну політичну систему, яка не дозволяє говорити про структуроване в політичному плані суспільство і реальну політичну відповідальність. Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів народний депутат України, екс-спікер Верховної Ради, голова «Народної партії» Володимир Литвин.

За словами експерта, зараз зміни в українській політиці відбуваються настільки швидко, що ніхто практично не встигає займатися аналізом того, що відбувається на місцях.

«Не погрішу проти істини, коли скажу, що за період існування нинішнього уряду, практично жоден міністр не побував, що називається, в трудовому колективі. Хіба що заїхав десь по дорозі, коли повертався до Києва в ту чи іншу область на т.з. «партійно-господарські активи», де їх гасла про реформи дістали тотальну підтримку від їх підлеглих», - констатує політик.

«Під час спілкування керівники великих стратегічних підприємств кажуть, що жодного разу не спілкувалися з міністром чи заступником міністра. Вони не бачать і не відчувають загальної стратегії, живуть і працюють як Бог на душу покладе», - додає екс-спікер Верховної Ради.

Водночас, продовжує голова «Народної партії», тотально відсутня будь-яка відповідальність, у тому числі й політична.

«Що з того, що Партія регіонів домінувала практично скрізь – у Верховній Раді і на місцевому рівні. В один момент все було зруйновано вщент. Сьогодні також маємо химерну політичну систему, яка не дозволяє говорити про структуроване в політичному плані суспільство, реальну політичну відповідальність. Якщо відповідальності немає на рівні Верховної Ради, про яку політичну відповідальність можна говорити на рівні району чи області? Домінує просто «годування» партій на рівні міністерств та територій», - каже Володимир Литвин.

Чому таке відбувається? Політик відповідає на це питання таким чином: «По-перше, щоб остаточно не розбіглась коаліція. По-друге, щоб «збити» або тримати уряд, для чого потрібно як мінімум 226 голосів. Саме через це до політиків і тих політичних утворень, яких на дух не переносять, які вже дістали центральне керівництво, знову прикута увага. З ними радяться, їм дають додаткові можливості мати базу й опору у вигляді керівників районних та обласних рад».

Повністю єксклюзивне інтерв’ю з Володимиром Литвиним можна прочитати ТУТ.