Екс-спікер розповів, як західна матриця реформ чавить українські родини
15.12.2015 15:30

Вітчизняний уряд накладає західну матрицю реформ на українські реалії, і його не цікавить, що вона вже зачавила українську сім’ю та людину. Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів народний депутат України, екс-спікер Верховної Ради, голова «Народної партії» Володимир Литвин.

За словами нашого співрозмовника, переваги та недоліки політики нинішньої влади визначаються завдяки таким показникам, як рівень зарплат, інфляція, питання соціального захисту, безпека людини.

«Я не кажу вже про таки високі матерії, як рівень державного боргу, тотальна залежність від МВФ і т.п. Можна скільки завгодно говорити про реформи, які заохочуються і навіть нав’язуються західними партнерами України, але не сприймаються людьми, викликають у них тотальне роздратування», - говорить політик.

Володимир Литвин також відзначає, що в Україні влада і суспільство живуть паралельними курсами.

«Влада декларує європейський вибір і європейський шлях. Люди ж просто хочуть жити як в Європі, а все інше їх взагалі не цікавить. Декларуючи європейський вибір, влада на практиці суперечить йому. Свобода і відповідальність, як європейські цінності, затьмарені незмінно високим рівнем корупції. Є декларації і більше нічого немає. За таких обставин колись в Росії уряд Гайдара назвали урядом окупантів. Гадаю, це визначення можна накласти і на українські реалії, адже уряд Яценюка абсолютно глухий до людських інтересів. Деякі його члени не знали і не знають, чим живе пересічна людина. Уряд просто накладає західну матрицю реформ на українські реалії і його не цікавить, що вона вже зачавила українську сім’ю та людину. В цьому наша ключова проблема», - каже голова «Народної партії».

«В одній із п’єс Оскара Уальда є такі слова: хто такий цинік? Це той, хто знає всьому ціну і при цьому нічого не цінує. Це можна сказати про багатьох наших урядовців», - додає екс-спікер Верховної Ради.

Повністю єксклюзивне інтерв’ю з Володимиром Литвиним можна прочитати ТУТ.