Фаріон розповіла, коли Яценюк піде у відставку
04.01.2016 11:49

Україна сьогодні переживає найбільшу катастрофу за всю історію незалежності. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла народний депутат України VII скликання, член партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Ірина Фаріон.

За словами політика, 25 травня 2014 року, під час виборів Президента України, більшість громадян країни зробила «найхибніший вибір».

«Україна сьогодні переживає найбільшу катастрофу за всю історію незалежності внаслідок вибору громадян, який вони зробили 25 травня 2014 року. Тепер усе суспільство має заплатити дуже високу ціну за абсолютно неукраїнський, не державницький, не національний вибір. Після Майдану ми мали колосальний шанс повернути країну обличчям до Сонця. Насправді ж, більшість суспільства своїм вибором кинуло Україну в прірву», - каже наша співрозмовниця.

«Тобто, сподіваюся у 2016 році незадоволення людей буде іти по вертикалі, і це буде рік непокори, рік виправлення своїх жахливих системних помилок. Рік зростання зі штанців залежного народу, рік виростання з примітивного інфантилізму», - додає член партії ВО «Свобода».

На думку Ірини Фаріон, український парламент ще ніколи не був таким огидним, яким він є зараз.

«Попередня Верховна Рада мала потужний антагонізм сил, і саме з цього народився Майдан. З того, що є сьогодні, може розростатися лише болото по всій країні. Але вибачте, це болото є відображенням світогляду значної частини українського суспільства. Бо саме українське суспільство обрало такий депутатський корпус. Там немає жодної української партії. Там є партії чужинців, олігархів, партії визискувачів і партії людей інтересу. Там нема державників, якщо не говорити про поодиноких депутатів», - констатує політик.

А ось що стосується можливої відставки чи переформатування уряду та перспективи дострокових парламентських виборів у 2016 році, то Фаріон каже наступне: «Мені здається, що коли верхи не можуть, а низи вже дозрівають, зміни можливі. Більшість міських та обласних рад країни висловили свої претензії прем’єр-міністру, який чіпляється тільки за одне – за владу. Так само, як і його покривач на прізвище Порошенко. Тобто, що активнішим буде суспільство, що масовіше воно буде виходити на акції протесту, то швидше ми відправимо Яценюка у відставку. Однак тут виникає питання – «А суспільство виросло до правильного вибору, чи суспільство знову буде робити ті ж самі помилки, які воно робить щонайменше від 17 століття?..».

Нагадаємо, раніше інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомляло про те, що аналітики Stratfor оприлюднили прогноз щодо політичної та економічної ситуації у світі на 2016 рік.