Портніков розгадав причину дивних перестановок в адміністрації Путіна
12.09.2016 15:32

Звідки в російській політичній еліті в останні місяці з'являється стільки екзотичних призначенців? Колишні охоронці Путіна, яких посилають керувати регіонами? Винахідник «нооскопа», якого призначають головою адміністрації? Прихильниця Сталіна, яку делегують в міністри освіти? Звідки всі ці люди? Як передає replyua.net, український публіцист Віталій Портніков знайшов розгадку продуманої стратегії президента РФ.

За словами Портнікова, зрозуміти Путіна не так вже й складно. Авторитарні режими позбавлені щасливої можливості демократій – оновлювати владу шляхом виборів і професійного підбору кадрів. Але зовсім нічого не міняти не може дозволити собі жоден правитель, який замислюється про майбутнє. Не випадково епоху Леоніда Брежнєва, коли партійні керівники не змінювалися практично весь час перебування генсека в Кремлі, називають застоєм. Для Путіна доля Росії – це доля його влади, власності, накопичень, врешті-решт – інтересів його оточення. Тому російський президент не може не думати про ротацію кадрів. А суть кадрового запиту відповідає вигляду самого російського президента, його поданням про життя.

«Путін формувався за часів, які цілком можна визначити, як епоху дезорієнтації і мракобісся. Комуністична ідеологія вже тоді була всього лише вивіскою, влада – і, звичайно ж, силові структури, з якими майбутній російський президент хотів пов'язати своє майбутнє – охороняла інтереси номенклатури, а зовсім не ідеали ленінізму. Вже тоді в КДБ більше говорили про велику Росію, якій протистоїть підступний Захід, а не про справу Леніна-Сталіна. За великим рахунком, шовінізм і мракобісся стали не просто ідеологією, але перш за все особистісним змістом багатьох «простих чекістів» вже тоді. А Путін – саме такий простий чекіст. Саме тому на місця, які звільняють соратники Путіна або типові номенклатурщики, що сформувалися ще в єльцинську епоху, приходять ті, хто Путіну зрозумілий, кому він може довіряти, з ким він може обговорювати всю ту кашу, якою доверху переповнена його голова. Повага до Сталіна, нооскопи – це все Путін. І охоронці при владі – це саме те, що його заспокоює», – розповів Віталій Портніков.

Він спрогнозував, що правління Путіна буде з кожним днем все більше нагадувати царювання Івана Грозного з його опричниками і юродивими. І також – смутою і крахом – все і завершиться.