ДФС і Нацполіція підтвердили, що вилучають авто з іноземною реєстрацією
10.03.2017 20:11

У ДФС Київської митниці підтвердили, що здійснюють спільні заходи з Національною поліцію, в результаті яких вилучають автомобілі з іноземною реєстрацією.

Про це повідомили обласні управління Національної поліції та митниці у відповідь на численні звернення народного депутата від партії “ВОЛЯ” Юрія Дерев’янка, пише ukrpohliad.org.

Зокрема, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив Дерев’янку, що проводиться перевірка за інформацією, викладеною народним депутатом.

“За інформацією, викладеною у Вашому депутатському зверненні Національною поліцією проводиться перевірка, за результатами якої Вас буде проінформовано”, — йдеться у відповіді Авакова.

У ДФС Київської митниці повідомили, що Київська митниця здійснює спільні заходи з правоохоронними органами, в тому числі з Нацполіцією.

“Автомобілі з іноземною реєстрацією в період з листопада 2016 року по дату одержання Вашого звернення вилучались митницею за протоколами про порушення митних правил, складених за статтею 485 Митного кодексу, санкції якої передбачає накладення штрафу в розмірі 300% неоплаченої суми митних платежів”, — повідомляють в Київській митниці.

Зокрема, в додатку зазначається про 4 вилучених автомобілі за період з 01.11.2016 року по 10.02.2017 року.

Головне управління Нацполіції в Київській області повідомило Дерев’янку, що спільно з Київською митницею ДФС взаємодіють згідно розробленого плану профілактики, виявлення та припинення митних правопорушень.

“У період з листопада 2016 року по теперішній час жодного транспортного засобу з іноземною реєстрацією в результаті проведення спільних заходів з Управлінням боротьби з митними правопорушеннями Київської митниці ДФС на території Київської області працівниками поліції не було затримано та вилучено”, — запевнили при цьому нардепа.

В Головному управлінні Нацполіції Харківської області заявили, що спільні рейди з ДФС у період з 1.11.2017 по 20.02.2017 не проводились.

“Транспортні засоби з іноземною реєстрацією, які перебували на території України з порушенням митних правил, не затримувались і не вилучались”, — запевнили в поліції Харківщини.

Разом з тим, у ДФС Харківської області повідомили, що протягом 2016-2017 років спільно з патрульною поліцією міста Харкова здійснюються заходи, спрямовані на виявлення транспортних засобів та товарів, що перебувають на митній території України з порушенням митного законодавства.

“Вищевказані заходи проводяться на виконання затверджених Планів спільних заходів направлених на протидію переміщенню товарів і транспортних засобів через митний кордон України з порушенням митного законодавства”, — йдеться у відповіді ДФС Харківщини.

В Головному управлінні Нацполіції в Одеській області повідомили нардепу, що 11.05.2016 року відбулась спільна нарада з питань координації зусиль правоохоронців та ДФС щодо протидії викрадення, незаконного використання і ввезення на територію України автотранспорту.

В Нацполіції Одещини повідомили, що з листопада 2016 року до теперішнього часу було виявлено 9 таких автомобілів.

“Вищевказані дані наведені без урахування транспортних засобів, які експлуатуються з порушенням митних правил”, — підкреслюється у відповіді.

В Івано-Франківському управлінні Нацполіції повідомили Дерев’янку, що спільних рейдів з ДФС по перевірці автомобілів з іноземною реєстрацією упродовж 2016-2017 років не проводилось.У ДФС Івано-Франківської області підтвердили цю інформацію.

У ДФС Дніпропетровської митниці також заявили, що не проводили спільні рейди з Нацполіцією за вказаний період, а автомобілі з іноземною реєстрацією не затримувались і не вилучались.

У головному управлінні Нацполіції Волинської області повідомили, що проводили спільні відпрацювання з Волинською митницею з 19 жовтня по 31 жовтня 2016 року, однак за цей період транспортні засоби з іноземною реєстрацією не затримувались і не вилучались. У період з 31 жовтня 2016 року по 15 лютого 2017 року спільних відпрацювань не проводилось.

У ДФС Волинської митниці поінформували, що проводять комплекс заходів щодо розшуку транспортних засобів, ввезених на митну територію України в митних режимах “транзит” та “тимчасове ввезення” та перебуваєть на її територрії з порушенням митного законодавства.

Однак, з листопада 2016 року у спільних рейдах з поліцією участі не приймали та не затримували автомобілі на іноземній реєстрації.

Нагадаємо, Юрій Дерев’янко звернувся до обласних підрозділів Нацполіції та митниць з проханням повідомити про підстави затримання та вилучення автомобілів на іноземній реєстрації співробітниками головних управлінь Нацполіції в Київській, Волинській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та інших областях спільно з митницями ДФС.

Раніше Юрій Дерев’янко та представники ГО “Автоєвросила” заявили про те, що представники Національної поліції та Митниці розпочали вилучати авто з іноземною реєстрацією. Зокрема, вони повідомили, що влада сформувала спеціальні загони, які почали здійснювати репресії, спрямовані на власників таких автомобілів практично по всіх областях України.