Порошенко підписав указ про святкування 8 і 9 травня
01.04.2017 20:22

Президент України Петро Порошенко підписав указ про заходи до Дня пам'яті і примирення (8 травня) і 72-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня).

Про це пише rian.com.

З метою гідного вшанування подвигу переможців нацизму у Другій світовій війні, ветеранів війни, учасників українського визвольного руху, жертв нацистських переслідувань, увічнення пам'яті загиблих у Другій світовій війні, а також утвердження патріотизму та національної гідності, консолідації суспільства.

- наголошується в документі, опублікованому на сайті президента.

У документі також наголошується, що Кабінет міністрів повинен створити Організаційний комітет з підготовки та проведення у 2017 році заходів, затвердити і забезпечити виконання плану заходів з відзначення.

Комітет повинен залучати до роботи представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства, а також звернутися до релігійних організацій з пропозицією провести 8 9 травня 2017 року панахиди за загиблими у Другій світовій війні і молебні за захисників Вітчизни.

Президент підкреслив, що масові заходи повинні супроводжуватися масштабною інформаційною кампанією, зокрема, організувати і провести військово-патріотичні та інші тематичні заходи в навчальних закладах та військових частинах за участю ветеранів війни, борців за незалежність України в XX столітті, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.