Путін і його війська отримали чіткий сигнал від Трампа
07.04.2017 11:52

Путін отримав сигнал про те, що в очах нової адміністрації США його війська не є перешкодою. Про це на сторінках НВ повідомив дипломат, екс-генконсул України у Стамбулі, голова управління "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.

На думку експерта, ракетний удар США є чітким сигналом Російській Федерації про те, що США, з одного боку, не бажають з нею військової конфронтації, але з іншого – її військова присутність в Сирії ніяк не обмежує дії Сполучених Штатів.

«Це може докорінно змінити обставини російської військової присутності в Сирії, яка, фактично, стала гарантією існування режиму Башара Асада і виконувала роль урядових каральних загонів в громадянській війні. Володимир Путін отримав сигнал про те, що в очах нової адміністрації США його війська не є перешкодою, отже військовий контингент РФ може втратити роль стримуючого фактора для третіх держав», - пояснює Яременко.

За словами аналітика, демонстрація рішучості Дональда Трампа застосовувати силу має стати пересторогою і для інших держав, зокрема Північної Кореї, яка нещодавно з вуст державного секретаря США Р.Тіллерсона отримала попередження про те, що Америка розглядає і варіанти військових дій для захисту інтересів своїх союзників Японії та Південної Кореї від загрози застосування Північною Кореєю проти них ядерних озброєнь.

«Разом з тим, дії США безумовно загострять їх відносини з РФ та Іраном. Наступним небезпечним витком конфронтації може стати спроба урядових військ Башара Асада помститися США, завдавши удар по сотням американських військових, які переважно виконують роль інструкторів та координаторів, співпрацюючи з повстанцями проти ІДІЛ на території Сирії», - каже аналітик.