Айдер Муждабаєв: «Рускій мір» загрожує зникненням в Україні двох мов
10.04.2017 14:32

У своєму блозі для сайту «15 минут» відомий журналіст Айдер Муждабаєв пише про існування загрози існування для двох мов - української та кримськотатарської, передає replyua.net.

«Знову почалися ці ... «мовні дискусії». Ніякої загрози російській мові в Україні не було і не існує. Це я кажу як її носій, і, сподіваюся, не найгірший», - наголосив журналіст.

За його словами, українську мову знищували століттями, в результаті нею розмовляють далеко не всі українці. А кримськотатарську мову знищували століттями і продовжують знищувати, в результаті нею володіють ще менше кримських татар.

«Загроза всім нам виходить від «руського міра», який впроваджується до нас, у тому числі, через Росспівробітництво (треба було гнати з України давно) під виглядом культурних заходів. Ось за що і проти чого ми повинні боротися. А ціну «захисникам російської мови» під різними соусами ми знаємо завдяки подіям у Криму і на Донбасі, це найточніший маркер тих, хто працює проти України всередині країни. Мій життєвий досвід і наявний мозок підказують, що ніякої «гуманітарної сторони питання» тут немає, це просто служба Кремля, без варіантів», - наголосив Муждабаєв.