Захарченко зробив заяву про українську мову
15.04.2017 08:22

Ватажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Олександр Захарченко заявив, що українська мова на Донбасі зберігається та розвивається.

Про це у п’ятницю пише підконтрольний бойовикам «ДНР» інформаційний ресурс «ДАН», інформує replyua.net.

«На території Донецької народної республіки репресій по відношенню до української мови чи культури немає. Нам таке навіть в голови не могло прийти. Ми навіть деякі таблички на вулицях не замінювали», - сказав лідер донецьких бойовиків. За його словами, сьогодні у «ДНР» українська мова та культура зберігаються та розвиваються.

«Сьогодні у нас діють кафедри української мови, спеціальні гуртки, українські творчі колективи та інше. У ДНР за українську мову чи культуру ніхто нікого не переслідує. Ми чудово розуміємо особливості кожної людини. Ну якщо до нас захоче приїхати жити наприклад людина з західної України, то хіба ми її не впустимо і не будемо допомагати?», - сказав він. Як повідомлялося раніше, студенти та викладачі так званих «вищих навчальних закладів ДНР» почали вивчати «донецький діалект». Як відомо, на окупованих територіях Донбасу проросійські бойовики періодично нападають на місцевих мешканців.