Генерал пояснив, хто почне Третю світову
15.04.2017 13:15

Останнім часом вислів «Третя світова війна» використовується настільки часто, що це вже стало для нас звичним, і ми на цьому майже не замислюємося. Переважна кількість людей досі не вірять, що така війна може трапитись, як мінімум не на нашому віці.

Про це розповів генерал-полковник запасу, колишній керівник Генерального штабу Збройних сил України Лопата Анатолій, пише видання «Обозреватель», передає replyua.net.

В той самий час він наголосив, що деякі зовнішньополітичні процеси, які відбуваються сьогодні у світі, мають як мінімум насторожувати. Наприклад, підвищена ядерна активність Північної Кореї та реакція на це з боку Сполучених Штатів. Також потрібно не забувати, що у світі існує потужний агресор – Російська Федерація, у якої також на озброєнні знаходиться ядерна зброя. «15-го квітня поточного року КНДР має наміри провести чергове випробування ядерної бомби. Вже ввесь світ знає, наскільки вони захоплені цим процесом. І існує загроза, що такі дії Північної Кореї можуть спровокувати Сполучені Штати, і в результаті цього може початися нова світова війна», - зазначив він. «Хочу, щоб ми всі добре усвідомили, що таке та сама Третя світова війна. За словами багатьох експертів, ця світова війна вже йде давно, просто вона використовує інші методи та стратегії», - пояснив Лопата.