У США переполох через питання Тіллерсона щодо України
15.04.2017 17:58

Під час інтерв'ю «Громадському радіо» українська журналістка Мирослава Гонгадзе, яка вже багато років працює в США, заявила, що у американському конгресі виник величезний переполох через запитання держсекретаря цієї країни Рекса Тіллерсона стосовно того, чому американським громадянам, котрі сплачують податки, потрібно турбуватися про захист українських інтересів.

«Про це написали фактично всі, і з боку керівництва групи підтримки України у Конгресі фактично відразу було зроблено заву . Таким чином, окрім правильних заяв, зроблених гаг публіці, Рекс Тіллерсон – це фігура, до якої ще необхідно уважно придивлятися. Однак вже зараз чітко зрозуміло, що чинна адміністрація у Білому домі зайняла значно жорсткішу позицію по відношенню до Кремля, і на це також вплинуло продовження розслідування», - заявила Мирослава Гонгадзе.

Вона вважає, що Тіллерсон досі остаточно не визначився зі своєю позицією стосовно відносин з Росією, а запитання щодо України, задане під час зустрічі представників країн «Великої сімки» звучало дивним та не зовсім правильним для дипломата, який має безпосередній вплив на міжнародну політику США.